Bebelușii plâng din diferite motive. Prin plâns, copilul încearcă să se exprime. Plânsul este una din modalitățile sale de a comunica, de a vă atrage atenția: îi este foame, îi este foarte cald sau frig, scutecele sunt umede sau murdare, îi este somn sau, pur și simplu, vrea atenție și afecțiune etc. Vei învăța în timp să ghiciți cauzele plânsului copilului tău. Dacă un copil agitat nu poate fi alinat, cauza poate fi colică.

Ce este colica sugarilor?

Colica este o noțiune folosită pentru a caracteriza starea bebelușilor sănătoși, care plâng mult și greu se liniștesc. Timp de câteva ore, copilul țipă, se zvârcolește, îndoaie genunchii spre piept, își strânge pumnisorii. Cauza exactă a colicilor nu este cunoscută, iar specialiștii iau în considerație mai multe teorii, menționând, printre factorii declanșatori, alimentația excesivă sau insuficiența, alergiile, organizarea neadecvată a mediului (de exemplu, supraîncălzirea), comunicarea insuficiența dintre mamă și bebeluș. Nimeni nu știe sigur ce cauzează colica, dar ea poate fi explicată de o imaturitate a sistemului digestiv. În general, bebelușii cu colici vor fi agitați, dar vor continua să adauge în greutate și să se dezvolte în mod normal. De regulă, colicile trec de la sine spre vârsta de 3 luni.

Pentru combaterea disconfortului bebelușului, cauzat de acumulare de gaze (colica sugarului), puteți administra Espumisan, care se eliberează fără prescripție medicală și conține substanță activă Simeticona, care nu se absoarbe din sistemul digestiv a bebelușului și se elimină nemodificat după trecerea prin tractul gastro-intestinal; gazele eliberate pot fi apoi absorbite prin peretele intestinal sau eliminate prin peristaltismul intestinal.

Espumisan are aromă de banană, nu conține glucoză, lactoză, coloranți sau parabene. Espumisan trebuie să fie agitat înainte de administrare. Dozarea corectă este importantă: la sugari se administrează cîte 25 picături (echivalent 1 ml) Espumisan L 40 mg/ml la fiecare biberon, înainte sau după fiecare alăptare sau 5-10 picături Espumisan 100 mg/ml la fiecare biberon sau înainte de fiecare alăptare. Administrarea unei cantități prea mari de Espumisan nu determină un efect negativ. Chiar și cantități mari sunt bine tolerate fără a provoca probleme. Substanța activă, simeticona, produce dezintegrarea spumei din tractul gastro-intestinal printr-o acțiune de natură fizică.

Modalități de calmare a unui bebeluș agitat:

  • Fiți calm(ă), pentru a transmite această stare și copilului.
  • Schimbați poziția bebelușului, luați-l în brațe, cu burtica pe umărul Dumneavoastră, dacă bebelușul Dvs. merge la culcare, nu uitați să-l așezați întotdeauna în patucul lui pe spate.
  • Distrageți-i atenția cu diverse manipulări (legănatul în cărucior, înfășatul temporar, un masaj ușor). Mișcările calmante amintesc bebelușilor mișcările pe care le-au simțit în uter.
  • Porniți un sunet calmant. Sunetele care amintesc de faptul că bebelușii s-au aflat în interiorul uterului pot fi liniștitoare. Descărcați aplicația pentru telefoane mobile „Cutiuță muzicală pentru bebeluși de la Espumisan®” care va liniști copilul dvs. și îl va ajuta să doarmă liniștit!

Notă: Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare Espumisan® L 40 mg/ml 23192 din 05.01.2017, Espumisan® 100 mg/ml 25721 din 03.09.2019. Codul materialului MD-ESP-25-2019-v01_web din 09.09.2019

Berlin-Chemie AG Berlin Sucursala Chișinău Republica Moldova, Chisinău, MD-2012, str. Alexandru cel Bun 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84

P

Distribuie articolul: