Cauți să procuri un apartament? Vinzi o casă? Întrebarea primordială este cum să alegi cea mai bună agenție imobiliară așa ca să nu fii amăgit și să n-o dai în bară. Vezi mai jos câteva indicii la care ar trebui să atragi atenția.

Toți am trecut printr-o situație de vânzare, cumpărare sau schimb a locuinței și cel puțin o dată ne-am pus măcar una din întrebările de mai sus. Cu 20 de ani în urmă acest proces era unul stresant, anevoios și îndelungat. Mai mult, încrederea pe care o puteai acorda unei companii era cu multe semne de îndoială.

Ei țin pulsul pieței

Acum putem spune că aproape toată piața este în mâinile agențiilor imobiliare. Acestea iau asupra lor, momentele de optimizare a căutarii, evita riscurile și fraudele, astfel încât putem spune cu siguranță că 90% din operațiunile cu imobilele sunt intermediate de agenții. Alegerea unei agenții imobiliare potrivite și de încredere, este un proces dificil și meticulos. Fiecare își dorește ca firma la care va apela să fie cea mai serioasă, de încredere și profesionistă. 

Cum facem alegerea corectă? 

Iată niște momente care fac diferența dintre agențiile de pe piața locală și va ușura în procesul de alegere:

 • o agenție imobiliară trebuie să cunoască piața imobiliară în mici detalii (de la companiile de construcție până la bancile care oferă credite pentru locuințe);
 • o agenție imobiliară oferă servicii de consultanta in diverse probleme legale, precum și cunoștințe legate de actele necesare;
 • o agenție imobiliară ajută la evaluarea corectă a imobilului;
 • o agenție imobiliară acordă sfaturi utile pentru orice etapă a lucrărilor  de reparație;
 • o agenție imobiliară studiază potențialii cumpărători, astfel făcând procesul de vânzare sau căutare a unei locuințe mai puțin stresant.

O lista a celor mai cunoscute agenții din Moldova ar fi:

 1.  RE/MAX Moldova
 2. Acces Imobil
 3. Axa Imobil
 4. City Imobil
 5. Cvartal Imobil
 6. Imobilus
 7. Lara
 8. Metru Pătrat
 9. Nika Imobil
 10. O’key Imobil
 11. Pro Imobil
 12. Remark Imobil

PS: Ordinea companiilor este alfabetică

Tu pe care dintre acestea o alegi?