Despre cunoașterea părinților cu a doua jumătate a copiilor lor, au fost filmate o mulțime de filme și au fost inventate o sumedenie de bancuri. Dar dacă în viața reală nu este totul la fel de vesel, pentru că prietena fiului dvs nu corespunde deloc așteptărilor?

Sentimentele dvs sunt clare: anxietate pentru fiu și nedumerire, și poate supărare. V-ați așteptat să vedeți o fată complet diferită. În cazul în care fiul dvs are peste 18 ani, trebuie să țineți cont de anumite criterii:

  • e perioada când el trebuie să ia decizii importante și să se deprindă cu acest fapt
  • în acest caz, mamele trebuie să mențină o limită între „oare el procedează corect?” și „cum să păstrez cu el relația bună și să-l ajut în același timp?”.

În relația dintre părinți și un copil care începe viața matură, are loc o etapă cheie – separarea. Într-un oarecare sens, tot ceea ce făceau părinții înainte, făceau anume pentru această etapă.

De la „eu port răspundere pentru tine”, la „procedezi cum dorești, iar eu sunt alături”

Copilului, de asemenea, îi este dificil. Dar acest lucru trebuie făcut. Cineva pleacă în alt oraș la studii, sau chiar țară. Și cineva aduce în casă o fată care este foarte diferită de așteptările mamei.

Poate că o astfel de alegere este și una dintre modalitățile fiului de a se ajuta să se separe de familie. Dar dacă veți convinge fiul că fata nu este potrivită și îl influențează rău, acest lucru va contribui la deteriorarea relațiilor. Dacă el a adus fata acasă pentru a-i face cunoștință cu părinții săi, atunci această fată înseamnă mult pentru el.

Ar trebui să vă întrebați: de ce am decis că ea îl poate influența prost, cum o poate face exact, cum ar arăta? De ce anume mi-e frică? Să spunem că fiul renunță la școală. Vorbești cu el despre studiile sale: ce apreciază în ele, ce face și cum stau treburile. Este probabil ca preocupările dvs. să fie neîntemeiate.

Și cum să comunicăm cu prietena fiului și ce să-i spunem despre ea dacă întreabă? Nu este nevoie să exprimați încântarea și aprobarea. O poziție neutră este suficientă: „Aceasta este prietena ta. Principalul este să îți placă ție”.

În aceste momente trebuie atenție maximă și cât mai puține emoții, pentru că ei sunt și mai emoționați decât dvs.

Sursă: mel.fm