Dacă bei ceai zilnic, cu siguranță ai o mulțime de pliculețe de ceai uzate. În general, este sigur să folosești pliculețe de ceai atât timp cât acestea au fost depozitate corect.

În loc să le arunci, la fel ca zațul de cafea, există mai multe modalități de reutilizare a pliculețelor de ceai și frunzelor de ceai, astfel încât nimic să nu se piardă.

1. Dă ceaiului tău un gust mai puternic

După ce prepari ceai, pune pliculețele folosite într-un recipient cu apă rece și lasă-le în frigider. Apoi, data viitoare când îți pregătești o ceașcă de ceai, adaugă un pliculeț folosit pentru a-i da un gust mai puternic și mai plăcut, dacă îți place un gust mai intens. Această soluție, de asemenea, ar putea să te ajute să economisești pliculețe de ceai.

2. Soluție la îndemână pentru estomparea cearcănelor

Pliculețele vechi de ceai cu cofeină îți pot ameliora cearcănele și pungile de sub ochi. Le poți folosi de câteva ori pe săptămână, aplicându-le peste cearcăne și lăsându-le să acționeze câteva minute.
Cofeina din ceai conține antioxidanți puternici și poate crește fluxul de sânge în pielea ta. Ceaiul verde, în special, are potențiale efecte antiinflamatorii, așa cum se arată într-un studiu publicat în 2012.
Pentru a face acest lucru ia două pliculețe de ceai pe care le-ai fiert 3-5 minute și lasă-le să se răcească la frigider timp de 20 de minute. După aceea, stoarce lichidul și aplică-le pe zona de sub ochi. Lasă-le să acționeze timp de 15 până la 30 de minute.

3. Calmează iritațiile după epilare

Dacă ai folosit vreodată un aparat nou de ras, poate fi destul de inconfortabilă senzația de arsură, usturime. Pentru a-ți ameliora durerea respectivă și pentru a-ți calma pielea, tapotează zona respectivă cu un pliculeț folosit de ceai.

4. Adaugă un plus de aromă mâncării

Când dorești să adaugi doar un pic de gust alimentelor pe care le prepari cum ar fi pastele, pune un pliculeț uzat de ceai în apa clocotită în care intenționezi să prepari mâncarea. În momentul în care apa a fiert, scoate pliculețul de ceai și adaugă mâncarea pentru gătit. Așa vei avea un plus de aromă preparatului tău finit.

5. Curăță sticla

Poți utiliza, de asemenea, pliculețele vechi de ceai pentru a-ți curăța oglinzile, ochelarii și orice alte suprafețe de sticlă. Pentru a face acest lucru doar fricționează suprafața respectivă cu pliculețele umede de ceai, iar apoi șterge-o cu o cârpă uscată.

6. O alternativă la vopsea

Pliculețele de ceai pot fi refolosite pentru a vopsi țesături. Adaugă mai multe pliculețe de ceai într-o oală cu apă și amestecă-le până obții culoarea dorită. Lasă țesătura să se înmoaie în soluția preparată, măcar o oră sau până în ziua următoare. Apoi scoate-o și clătește-o în apă rece și oțet pentru a-și păstra culoarea obținută.

7. Diminuează durerea

Dacă ai un abces, o inflamație, poți încerca un pliculeț umed de ceai peste zona respectivă, dar asigură-te că pliculețul de ceai este curat. Spre exemplu, pliculețele umede ale ceaiurilor calmante și antibacteriene precum cel de mușețel și mentă pot ameliora durerile de dinți. Eugenolul din ceaiul de mentă are calități de calmare a durerii, menta acționând, totodată, ca o soluție antiseptică eficientă împotriva agenților patogeni orali întocmai cum arată un studiudin 2013.

Pentru a estompa disconfortul unui abces dentar ține un pliculeț umed de ceai pe dintele afectat sau pe zona gingiei. De asemenea, poți ține pliculețul de ceai în congelator, timp de 15-20 de minute înainte de a-l aplica pe zona dureroasă.

8. Recondiționează-ți suprafețele din lemn

Dacă ai mobilier vechi care are urme de uzură, folosește pliculețe uzate de ceai pentru a le recondiționa. Așadar, tot ce trebuie să faci este să umezești punguțele vechi de ceai și să ștergi petele și zgârieturile decolorate de pe mobilier.

9. Cum dai strălucire părului

Dacă nu dorești să cheltuiești banii pe balsamuri scumpe, poți să folosești în schimb, vechile pliculețe de ceai pentru a dat un plus de strălucire părului tău. Trebuie doar să prepari un ceai mai slab cu un pliculeț uzat de ceai și să fricționezi scalpul și să-l întinzi pe lungimea șuvițelor de păr după ce ai folosit șampon.

10.  Remediu pentru arsuri solare

Dacă te confrunți cu arsurile solare, data viitoare fricționează zona expusă cu un pliculeț uzat de ceai și umezit, pentru a elimina senzația de arsură. În plus, asta ar trebui să ajute și la răcirea zonei respective.

11. Elimină miorsul de ceapă

Atunci când gătești și trebuie să cureți ceapă, de obicei, mirosul de ceapă persistă, cu toate că te speli pe mâini după aceea. În această situație, poți să refolosești pliculețele de ceai după ce ai gătit cu ceapă pentru a elimina acel miros. Așa că data viitoare, freacă-ți mâinile cu pliculețele uzate de ceai.

12. Elimină mirosurile neplăcute din casă

Fie că este vorba despre mirosul gunoaielor sau mirosul din frigider, pliculețele de ceai pot fi folosite și ca odorizant. Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din casă, poți să presari pliculețele de ceai pe fundul coșului de gunoi sau să le pui într-un recipient din frigider.

13. Apă de grădină

Știai că și grădinii tale îi place ceaiul? Tot ce trebuie să faci este să prepari niște ceai mai slab folosind un pliculeț folosit de ceai, iar după aceea să îl torni într-o găleată cu apă și să le amesteci. Apoi folosește apa respectivă pentru a-ți uda grădina.

14. Carne mai fragedă

De regulă, pentru a face carnea mai fragedă trebui să o gătești lent sau să o bați înainte. Dacă ai nu reușit să achiziționezi  un preparator de carne cum ar fi un ciocan pentru șnițele, trebuie să știi că ceaiul poate fi o alternativă în această situație. Tot ce trebuie să faci este să stropești carnea cu niște ceai și apoi să o prepari.

16. Îngrășământ pentru flori

Dacă nu dorești să dai banii pe îngrășăminte scumpe, poți să folosești, în schimb, ceaiul. Așadar, udă tufele de trandafiri cu ceai slab preparat cu pliculețe folosite și vei vedea cum se dezvoltă.

17. Evacuează oaspeții nedoriți ai casei

Pentru a scăpa de aceștia, trebuie doar să lași pliculețe uzate de ceai în zonele în care aceștia umblă. Șoarecii nu tolerează mirosul de ceai.

18. Soluție pentru picioarele urât mirositoare

O modalitate de a combate mirosul neplăcut al picioarelor este prin punerea pliculețelor uzate de ceai în pantofi, dar și prin înmuierea picioarelor în apă cu pliculețe vechi de ceai. Totodată, dacă îți speli picioarele în apa respectivă, va fi precum o baie de detoxifiere.

19. Un degresant în gospodărie

Unsoarea este o parte neplăcută a gătitului, însă poți elimina grăsimea cu ajutorul pliculețelor uzate de ceai. Doar fricționează-le de suprafața murdară și apoi șterge-le.

20. Tratează mușcăturile de insecte

Pliculețele de ceai pot trata afecțiuni minore, cum ar fi mușcătura unei insecte sau o vânătăie. În această situație, fricționează-ți pielea cu pliculețe uzate și umezite de ceai.

21. O mână de ajutor pentru plante

Îți plantezi flori și legume în jardiniere? Atunci poți așeza pliculețe uzate de ceai în partea de jos a jardinierelor pentru a ajuta la reținerea apei și fertilizarea simultană.

22. Îngrijește-ți animalele de companie

Puricii animalelor tale de companie pot fi eliminați, dacă freci blana acestora  cu pliculețe folosite de ceai uzate. Este o soluție la un preț scăzut și fără substanțe chimice puternice.

Sursa: Doc.ro

Distribuie articolul: