Am intrat în anul 2022 și începem încet-încet să aflăm care sunt tendințele în materie de frumusețe pentru acest nou an. Părul este un component extrem de important pentru aspectul unei femei și merită toată atenția și grija noastră. Am stat de vorbă cu hairstylista Doina Darii, care ne-a spus ce tendințe avem în materie de culoare și tunsoare anul acesta, dar și ce trebuie să consumăm pentru ca podoaba noastră capilară să strălucească. 

Doina, în primul rând vreau să aflu de ce ai ales acest domeniu și de cât timp faci asta?

„Ca și 90% din toți hairstyliștii, am făcut și eu facultatea și masterul în contabilitate…dar un an de stat pe scaun în fața calculatorului m-au marcat, astfel ca să mă reprofilez și să devin ceea ce sunt acum, ceea ce mă reprezintă și să-mi iubesc munca, trezitul prea matinal sau statul în picioare de 10-12 ore pe zi.

Deci, de șase ani sunt în domeniul frumuseții…cu un car de perfecționări și experiențe.”

Toate femeile își doresc un păr frumos, dar petru asta trebuie să urmăm anumite reguli. Lucrând de mult timp cu podoaba capilară cu siguranță știi câteva secrete pentru un păr frumos. O întrebare care mă frământă este dacă totul depinde de produsele pe care le folosim sau contează și alimentația? 

„Da, să știți că deseori problemele părului sunt direct legate de lipsa vitaminelor  și a nutrienților din organism, așa că trebuie să te asiguri că mănânci alimente care conțin vitaminele potrivite.”

 Regimul tău alimentar trebuie să fie bogat în:

• Vitamina A – un antioxidant care are un rol foarte important în producerea de sebum la nivelul scalpului.
Da, toți ne ferim de un păr cu sebum, gras, însă fără aceasta, părul devine prea uscat, subțire și predispus spre rupere. Ingredientele cu cea mai mare cantitate de vitamina A sunt cartofii, morcovii, dovleceii și spanacul.

• Cu cât avem mai multă vitamina D în corp, cu atât ea stimulează creșterea foliculilor de păr și previne căderea părului. Sursele alimentare cu cea mai mare cantitate de vitamina D sunt peştele gras și anumite tipuri de ciuperci.

• Vitamina C este necesară pentru o dezvoltare sănătoasă a colagenului, o componentă a firului de păr. Ea se găsește în kiwi, ardei roșu, portocale. De asemenea, aceasta ajută sângele să absoarbă fierul, un mineral necesar creșterii părului.

Ce tratamente îi putem face părului nostru în condiții de casă?

„Pentru că suntem în secolul XXI și industria frumuseții este foarte dezvoltată, sunt adeptă și vă sfătui să utilizați și în condiții de casă tratamente și măști din comerț, care își îndeplinesc foarte bine funcțiile de hidratare și tratare a părului. Iar de măștile tradiționale din ou, smântână, ulei, etc – Uitați!

PS. Mai bine folosește aceste ingrediente pentru un chec”, ne-a spus Doina.

Fiind coloristă, vreau să ne spui cum este cel mai indicat să alegem nuanța pentru păr atunci când avem chef de o schimbare de look. Ne uităm la culoare ochilor sau poate la nuanța pielii?

„Desigur că trebuie să fie o armonie între nuanța părului cu cea a tenului și a ochilor. Dar, foarte puține fete atrag atenția la acest aspect atunci când își aleg nuanța dorită.

Deci, dacă ai un ten foarte deschis spre palid – optează pentru nuanțe de blond cald și nici într-un caz nu încerca culorile închise care nu vor face decât să accentueze și mai mult aspectul palid.

Pentru tenul rozaliu – se potrivesc nuanțele de blond-platinat, șaten deschis, caramelă. Iar pentru tenul măsliniu sunt potrivite nuanțele mai închise – șaten/șaten închis, nuanțe de cogniac și chiar și roșietice.”

Ce ține de nuanța ochilor – e și mai simplu:

Pentru ochii verzi și albaștri (care sunt nuanțe reci), recomand blondul sau cel puțin nuanțe deschise. Iar pentru ochii negri și căprui – indicate ar fi nuanțe de șaten /șaten închis, capuccino.

Ce ține de culorile de păr: roșcat, roz, albastru, verde, etc – să știți că în acest caz deja nuanța părului e eleasă din alt criteriu, și anume, caracterul persoanei. Aceste culori înzdrăznețe sunt alese de femei puternice și mai noncomformiste.

Ah, și nu în ultimul rând, dacă ai chef de o schimbare, te poate ajuta doar o tunsoare, care poate să-ți scoată în evidență cel mai bine trăsăturile fizice”, ne-a povestit hairstylista.

Ce tendințe deosebite avem pentru anul 2022 în materie de culoare și tunsori?

„O nouă tendință, care a cuprins America de sud, apoi cea de nord, iar acum ia amploare și la noi este balayage-ul brazilian.

Este o tehnică potrivită pentru fetele care își doresc o schimbare, cu o proporție mai mică de blond, definită de șuvițe mai late, combinată cu mult natural și desigur, – counturing-ul – care oferă luminozitate feții.

Iar din culorile închise unitone, șatenul natural predomină.

Blondul total scade tot mai mult din preferințele clientelor, ceea ce bucură pentru că anul 2022 vine cu tendințe cât mai naturale.

Ce ține de tunsori: în top vor fi două tipuri.

Tunsoarea pe păr mediu-lung gradată și cu breton alungit sau careul cu linii drepte. Anul 2022 va fi deasemenea anul buclelor lejere.”

Distribuie articolul: