Moldovenii stabiliți în Italia au dorit să le ofere copiilor săi o sărbătoare frumoasă, așa cum își amintesc și ei, de momentele pline de fericire din copilăria lor. Așa „s-a născut” ideea organizării Festivalului Familiei, care este la ce-a de-a doua ediție.

Copilărie: jocuri, spectacole de păpuși și show-uri magice

Chiar dacă trăim în secolul noilor tehnologii, părinții copiilor născuți în Italia, regiunea Ravena, și-au dorit să organizeze o zi de neuitat, unde să domine copilăria de altădată, cu jocuri distractive și starturi vesele, cu spectacole de păpuși și show-uri magice, cu tombole, cu surprize muzicale, dar și cu un mult așteptat picnic, la acest început de vară, când deja a sosit vacanța cea mai dorită!

Toate acestea au fost posibile sub bagheta magica a soților Liliana și Andrei Balaur, ei fiind o Familie-model, fiind magicienii Festivalului Familiei / Family Fest 2019 , aflat deja la a II ª ediție, petrecut în această duminică chiar în Parcul Teodorico din orașul Ravena – patrimoniu cultural al orașului și al întregii regiuni.

Fără bariere între generații

Copii și părinți, părinți și copii… în această zi nu există diferența de vârstă, căci copilăria a pus stăpânire pe toți cei prezenți. Schimburi de idei, de jocuri, sfaturi și învățăminte, împărtășirea gusturilor muzicale, au dominat această zi demonstrând, încă o dată, că nu există bariere între generații, ci doar o continuitate a dezvoltării civilizației, o îmbinare armonioasă a trecutului cu viitorul. Drept dovadă au fost piesele din buchetul muzical al părinților Alina Puica, Sergiu Zagorschi si ale lui Eugen Juravscki (10 ani) revenit din Moldova.

Amintiri frumoase din copilărie

Asociația Culturală INIMA MOLDOVEI a pregătit tuturor participanților cărți și diplome de participare. Cu siguranță că toți cei prezenți vor aștepta cu nerăbdare următoarea ediție, cu siguranță că această zi a lăsat o amprentă în sufletul fiecăruia, cu siguranță că inimile părinților și ale copiilor s-au încărcat de o energie magică, energie care este contagioasă prin sindromul neuitării de pragul părintesc, al neuitării de neam și țară, de limbă și cultură, dar și de arta de a deveni om mândru și demn de originile sale!

 

Distribuie articolul: