Ce este regula Pareto și cum îți poate transforma viața. Marina Cârnaț este adepta acestui principiu, care odată adoptat a ajutat-o să-ți organizeze eficient timpul. Iată cum îl explică chiar ea.

Mămicile cu 2-3 și chiar cu un copil, rareori se pot lăuda cu timp liber, timp personal, deoarece îngrijirea copiilor, întreținerea casei, chiar și atunci când treburile sunt împărțite cu partenerul de viață, jobul, în cazul în care copiii merg la grădiniță sau școală, nu le permit acest „lux”.

Citește și: 10 sfaturi pentru viitoarele mămici de la Marina Cârnaț, o mamă care a născut de 7 ori

Uite că și atunci când ai șapte copii, la fel ca în cazul Marinei Cârnaț, acest lucru este posibil. Secretul ei constă în adoptarea unei reguli și anume, organizarea eficientă a timpului după principiul Pareto. Iată cum îl explică femeia.

„Principiul Pareto – viața organizată.

Demult am vrut să scriu despre acest principiu, odată ce anume după ce am aflat de el, viața mea a devenit mult mai organizată și ușoară.

Principiul Pareto explică că 20% de energie sau efort este responsabil sau creează 80% de rezultate… Cu alte cuvinte, aproximativ 80% din consecințe provin de la 20% din cauze.⁣

Ideea este să îți concentrezi efortul pe acele 20% care fac diferența, în loc pe 80% care nu adaugă multă eficiență”, dezvăluie Marina.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mom of 7 kids (@marinacarnat) pe

„Principiul Pareto pare simplu, dar este dificil de implementat, până te obișnuiești”

„De când am adoptat această lege în viața mea, am îmbunătățit managementul timpului, productivitatea și satisfacția generală a mea și a familiei mele. Eu doar am înțeles că există această proporție și că acele 20% din sarcini trebuie să fie prioritare, adică trebuie să le îndeplinesc mai întâi, deoarece anume ele vor avea mai mult impact asupra vieții și muncii mele. În loc să pierd timpul distrăgându-mă cu 100 de sarcini simultan, am recunoscut că 20 dintre ele sunt cele mai importante și, prin urmare, mă pot concentra pe ceea ce îmi va aduce cele mai multe rezultate.”, explică femeia.

„Marina, nu înțeleg cum le reușești atât de bine?” 

„Cu cât exercit mai mult această regulă, cu atât mă perfecționez în concentrarea zilnică și cu atât îmi dau seama că fac ceea ce este cu adevărat important, fără atât de mult efort și stres”, încheie, mămica celor șapte copii.

Dar voi cum vă organizați timpul? Împărtășiți-vă cu noi, în comentarii, la ce trucuri apelați și cum vă ajută acestea.


*Urmărește canalul nostru de pe Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe urmărește canalul nostru de pe Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Foto: Instagram.com