Erupțiile dentare și colicile abdominale la copii sunt primele mari obstacole cu care se confruntă proaspeții părinții. O discuție LIVE cu Dr. Corneliu Bîlici, director executiv Кладовая здоровья -Heel/ Comoara sănătății -Heel, ne-a ajutat să înțelegem mai bine procesele din punct de vedere fiziologic, dar și să știm cu le putem ameliora acest disconfort.

Colicile, o reacție de fortificare a organismului

„Colicile sunt un disconfort abdominal al copilului, care este prezent și la maturi, pur și simplu organismul nostru știe deja cum să lupte cu ele, cum le suportă, știu care este problema și cum o soluționează. Copilul nu poate comunica și putem doar înțelege că îl deranjează anumite balonări intestinale. Musculatura media din intestinul subțire este slab dezvoltat la bebeluși, iar în timpul alimentării se formează inclusiv bule de aer, care bineînțeles vor deranja intestinul. Masajul local, comprese călduțe vor ajuta, însă pentru scurt timp. Avem nevoie să înlăturăm durerea, iar aici ne poate ajuta Viburcol”, recomandă medicul.

Corneliu Bîlici, medic internist

Tratați cauza durerilor și disconfortului, nu doar „la suprafață”

„Erupția este o problemă dentară la copii, ce apare în etape, în mod ideal cei din față inițial, apoi canini și molarii. Fiecare erupție dentară provoacă în organism creșterea unui os, care își face un spațiu printre mucoasa gingivală, el depune o presiune din interior. Respectiv se face o inflamație care bineînțeles va produce copilului un disconfort. Inflamația este modalitatea de a se apăra a organismului, iată de ce se ridică febra. Până la tăierea acestei gingii el va lupta, noi însă avem de-a face cu necesitatea de regenerare. Deci, durere, febră plus necesitatea de regenerare – toate aceste trei efecte în erupția dentară pot fi ajutate cu Viburcol”, recomandă reprezentantul HEEL în RM.

Vedeți întreaga discuție LIVE și la ce întrebări a răspuns medicul pe acest LINK.

P