Când vine vorba de îngrijirea părului trebuie să știi că ritualul tău de îngrijire ar trebui să fie altul în sezonul rece. Temperaturile scăzute, vântul, ploile, precum și folosirea aparatelor de coafat pot determina deshidratarea părului, precum și apariția mătreții.

În timp ce multe persoane aleg să-și schimbe ritualul de îngrijire a pielii odată cu instalarea sezonului rece, experții în frumusețe recomandă același lucru și pentru îngrijirea părului, dar și respectarea unor trucuri simple, care vor preveni deteriorarea acestuia.

Ce poți face pentru a te bucura de un păr sănătos și frumos în sezonul rece, află mai jos:

Evită să porți căciuli/pălării

Odată cu instalarea sezonului rece, multe persoane au tendința să-și acopere capul pentru a înfrunta temperaturile scăzute din termometre. Deși o căciulă ori o pălărie poate ține frigul la distanță, părul poate avea de suferit. Mai exact, conform unor experți în frumusețe, scalpul produce mai mult ulei pentru a proteja scalpul, care ulterior poate determina apariția mătreții. Așadar, alege să nu porți pălărie ori căciulă atunci când vremea este plăcută sau măcar alege să-ți acoperi doar urechile. Acele căști pentru urechi realizate din materiale călduroase îți pot oferi confortul de care ai nevoie și îi pot permite scalpului să se bucure de lumina naturală de care are nevoie.

Ia suplimente alimentare cu vitamina D

Potrivit oamenilor de știință, vitamina D este esențială pentru întărirea sistemului imunitar, însă ea este eficientă și pentru menținerea unui scalp sănătos. Pentru că în sezonul rece nu mai petreci ore în șir în aer liber, bucurându-te de razele de soare, alege să-i oferi organismului tău cantitatea de vitamina D necesară optând pentru suplimentele alimentare cu vitamina D. Acestea îți vor hidrata pielea și scalpul, ținând la distanță bacteriile. De asemenea, poți include în dieta ta ouă și pește gras, care, de asemenea, conțin o cantitate mare de vitamina D.

Schimbă-ți șamponul

Multe persoane sunt predispuse la mătreață și alte probleme ale scalpului, care se pot accentua în sezonul rece. Tocmai de aceea, dacă observați că schimbările stilului de viață nu sunt eficiente, optați pentru schimbarea șamponului. Puteți folosi un produs care conține ketoconazol, un ingredient antifungic ce previne dezvoltarea ciupercii Malassezia, ce determină apariția mătreții. De asemenea, este important să folosești un balsam sau mască, care te va ajuta să-ți hidratezi părul în profunzime.

Totodată, pentru a-ți păstra părul sănătos și frumos este important să-l tunzi periodic, la un interval de cel puțin șase săptămâni. De asemenea, ar trebui să nu-ți speli părul în exces, pentru a preveni pierderea uleiurilor naturale, care ajută la hidratarea și protejarea acestuia în mod natural.

Sursa: peroz.ro