Uneori viața ne pare extrem de complicată, adevărul este că experimentezi acest sentiment pentru că îți faci singură probleme. Așa că vezi mai jos câteva aspecte față de care ar trebui să-ți schimbi atitudinea.

Nu renunți la suferință și nici la trecut 

Începi să folosești scuze pentru a îți justifica situația. Acesta este un ciclu vicios care duce la o viață profund nesatisfăcătoare – un mod de a gândi care, în cele din urmă, aduce regrete imense mult prea târziu.

Ce ai de făcut: Uită trecutul. Uită ce nu poți schimba. Astăzi este prima zi din restul vieții tale. Din acest moment, să nu mai existe scuze, nici explicații, nici suferință. Începe de unde ești acum și eliberează-te de toată durerea pe care încă o ai în sufletul tău.

Ești în competiție cu toată lumea din jur

De ce concurezi cu alte persoane? De ce să fii atentă la modul în care își trăiesc alții viața? Tu nu ești în competiție cu nimeni.

Ce ai de făcut: În loc să concurezi împotriva celorlalți, lucrează mai degrabă la tine însăți. Concurează cu o versiune anterioara a ta și vei deveni mai bună. Intenționează sa depășești trecutul și nu alți oameni.

Continui cu minciunile

… și nu îi minți doar pe cei din jurul tău, ci și pe tine însăți.

Care este cea mai bună parte din a spune adevărul? Faptul că nu trebuie să ții minte tot ce ai spus. Ai nevoie de atenție, grijă și întreținere constantă pentru a ascunde realitatea în spatele unei minciuni. Poate că adevarul este dificil, greu de gestionat, însă te va elibera întotdeauna.

Ce ai de făcut: Nu iți mai ocupa mintea cu minciuni. Nu îți mai ocupa sufletul cu gânduri inexistente. Învață să fii sinceră cu oamenii din jur și cu tine însăți.

Ai alte așteptări de la viață 

Viata nu va fi niciodată în conformitate cu așteptările tale, cu excepția cazului în care așteptările tale sunt pur și simplu legate de momentul în care îmbrățișezi viața pe măsura ce treci prin ea și profiți de fiecare clipă la maxim.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: