Cu siguranță ai auzit și tu de noua invenție care începe să devină populară pentru a ne ușura zilele când suntem la menstruație – chiloții mentruali. Potrivit comercianților această lenjerie este un înlocuitor mai sigur și mai comod al absorbantelor și tampoanelor. 

Chiloții menstruali sunt aproape la fel de subțiri că și cei clasici, nu se observă pe sub haine. Materialele moderne speciale asigura o protecție perfectă împotriva scurgerilor, previn dezvoltarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute. Prin utilizarea repetată a chiloților menstruali protejăm natura și mediul înconjurător.

Chiloții menstruali sunt construiți din 3 straturi:

Stratul absorbant – care ar trebui să usuce tot lichidul.
Stratul antibacterian – previne mirosul neplăcut și multiplicarea bacteriilor.
Stratul impermeabil –  previne scurgerile.

Potrivit site-urilor de cumpărături această lenjerie este de mai multe tipuri în dependență de tipul de menstruație – normală sau mai abundentă sau în dependență de momentul când îi porți – ziua sau noaptea.

Potrivit estimărilor o femeie  aruncă pe toată dura vieții 150 de kilograme de absorbante, tampoane și aplicatoare.

Produsele de menstruație de unică folosință sunt în prezent pe locul al cincilea între cele mai des întâlnite deșeuri pe malurile Europei. Mai exact, la fiecare o sută de metri de plajă găsești patru absorbante împreună cu cel puțin un tampon și un aplicator, conform Datelor Societății de Conservare a Mediului Marin.

Ca soluții există cupa menstruală, absorbantele textile și chiloții menstruali.

Chiloții menstruali cum îi dai jos, îi înmoi în apă rece, iar mai apoi îi pui în mașina de spălat la 40 sau 60 de grade. Pot fi puși cu restul lenjeriei sau cu rufe negre.

 

Distribuie articolul: