Îți place mâncarea cu usturoi? Atunci rețeta cum gătești pui în sos de usturoi este rețeta perfectă pentru tine. Pur și simplu vei adora această rețetă și vei dori să o faci cu fiecare ocazie.

Ingrediente:
▫️1/2 cutie de lapte evaporat
▫️1 cățel de usturoi
▫️1/2 cană de apă
▫️1 și 1/2 linguri de amidon de porumb, dizolvat în ¼ de cană de apă rece
▫️1 lingură de ulei
▫️360 g piept de pui tăiat cubulețe, fără piele, dezosat
▫️1 și 1/2 cană de ciuperci, curățate și feliate
▫️1 cană de broccoli fiert

Mod de pregătire:
1. Amestecați laptele evaporat cu bulionul de pui, cățelul de usturoi, apa, amidonul de porumb și uleiul. Încinge sosul la foc mediu timp de 5 minute sau până se îngroașă ușor, amestecând continuu pentru a nu se lipi.
2. Într-o tigaie se încălzește uleiul și se prăjește puiul până se fierbe
3. Adăugați ciupercile, broccoli și sosul. Se amestecă și se lasă la fiert 10 minute la foc mic.

 

Poftă bună!