Este firesc să-ți dorești să ai în preajma ta doar oameni cu energii frumoase. Chiar și pe EA.md ai întâlnit multe articole în care ți-am sugerat să te ferești de persoanele toxice. Totuși, uneori, când încerci să excluzi persoanele toxice din ecuație, trebuie să afișezi o mare prudență – se prea poate ca unele dintre acesteasă nu fie toxice „cu adevărat”, ci doar să treacă printr-o perioadă mai dificilă în viață. 

În acest context, este important îți dai seama care este diferența, cu adevărat, intre persoanele toxice, a căror prezență nu îți este benefică în niciun fel, și persoanele aflate într-o perioadă grea.

Persoanele toxice te critică pe tine, cele triste au tendința de a-și îndrepta perspectiva negativă către propria lor viață.

De cele mai multe ori, o conversație cu o persoană supărată, care trece prin momente dificile, te va lasă puțin stoarsă de energie și cu o stare de spirit nu foarte plăcută. Cu toate acestea, vei observa ea nu își îndreaptă nemulțumirile și perspectivele negative asupra ta și a vieții tale.

În schimb, o persoană toxică poate fi extrem de mulțumită cu propria ei viață, dar va avea mereu ceva de criticat la adresa ta și a deciziilor tale.

Persoanele toxice își impun punctele de vedere asupra ta și încearcă te convingă au dreptate.

Chiar dacă viziunea negativă generală a unei persoane triste s-ar putea te impacteze, această viziune nu este exprimată vehement, cu rolul de a te convinge. Pe de altă parte, persoanele toxice vor încerca extrem de tare își impună părerile. Ele vor încerca te convingă nu faci bine ceea ce faci.

De exemplu, poate o persoană aflată într-un punct dificil îți va spune planul tău e drăguț, dar nu vede cum ar putea reușeascăperspectiva negativă generală care găsește mereu o problemă. În schimb, o persoana toxică îți va găsi zeci de argumente te descurajeze și te facă renunți.

Așa cum poți observa din cele scrise mai sus, există câteva criterii clare care te vor ajuta să identifici cu o mai mare acuratețe persoanele toxice din viața ta. Fii prudentă, ai grijă pe cine elimini și cui îi acorzi sprijin sau susținere morală atunci când trece prin momente mai dificile.

Sursa: Andreearaicu.ro