Ai știut că codul bunelor maniere are stabilite anumite reguli și pentru servirea fructelor. Descoperă cum se mănâncă lămâia, grapefruictul și portocala.

Înainte să guști dintr-o portocală, taie coaja în cruce și curăță-o cu mâna. Apoi împarte portocala în jumătăți și servește-o dintr-o farfurie mică. Aceeași metodă de servire este actuală și pentru mandarine.

Grapefruitul se servește tăiat în două părți. Fiecare jumătate se pune în farfurii aparte, presărate în prealabil cu zahăr pudră. Grapefruitul se servește cu o linguriță specială cu marginea ascuțită, pentru a scoate miezul din fruct.

Lămâia. Se știe deja că lămâia se pune pe masă în întregime, în prealabil tăiată în rondele și aranjate pe o farfurie. Dacă preferi să servești lămâia cu ceai sau cafea, atunci ține minte că nu este acceptabil să scoți lămâia din ceașcă și să o mănânci. Felia de lămâie se lasă neatinsă la fundul ceștii.

Distribuie articolul: