În mod tradițional, vinul a fost considerat un aditiv gastronomic la cină sau prânz, dar rareori ne gândim la cât de strâns sunt legate vinurile și felurile de mâncare. Gusturile și aromele revelatoare sunt o adevărată orchestră, iar modul în care va cânta această orchestră – depinde doar de noi.

Bucătăria japoneză se combină surprinzător de bine cu vinurile. Cel mai important, nu uitați că sushi nu este doar orez și pește, este un fel de mâncare în care există și un sos care contribuie la gust. Vinul roșu delicat – pinot noir – este potrivit pentru sushi cu ton. Moderat acid și nuanțe delicate de ierburi și condimente.

Bucătăria japoneză și-a extins asortimentul tradițional de-a lungul timpului, de aceea a crescut și lista vinurilor potrivite. Pentru sushi cu cremă de brânză, de exemplu, „Philadelphia” și „California”, Chardonnay este potrivit. Nu mai poate fi numit neutru după maturarea în stejar, se desfășoară în felul său: de la note de pepene galben și mere la variații tropicale.

O băutură neobișnuită este recomandată pentru sushi la cuptor. Luați un curs spre vinurile spumante – datorită acidității lor plăcute și tonurilor citrice-florale, acestea vor adăuga prospețime și un postgust tropical compoziției.

Sushi picante merită o atenție specială. Pentru a stinge „focul în gură”, alegem un vin cu componente aromatice înrudite – de exemplu, un semi-dulce din soiul Gewürztraminer. În el puteți prinde nu numai note florale, ci și nuanțe de condimente. Vinul obținut din soiuri aromatice cu un conținut scăzut de alcool va fi o opțiune excepțional de rafinată.

Sursă: marieclaire.ru