Nu știu cum tu, dar eu prefer să cred că Universul este abundență. Că banii, bogățiile lumii sunt infinite și că este suficient spațiu sub soare pentru a ne îndeplini toate aspirațiile. Aceasta este, de fapt, esența și rezumatul cărții lui Wallace Wattles: „Știința de a deveni bogat”.

Știința de a deveni bogat este una dintre cele mai vechi cărți de educație financiară. Cartea a fost publicată în 1910, fiind și astăzi una dintre cele mai bine vândute titluri de educație financiară din lume. Contrar opiniilor multora că banii ar fi ochiul dracului și nu se cade să năzuim la abundență, Wattles argumentează că dorința de a deveni bogat este abilitatea de te implica mai mult în controlul vieții tale. Mai mult, autorul spune că însăși evoluția ne vrea bogați, pe fiecare în parte, pentru a împlini lucrarea Domnului, pentru a dezvolta lumea noastră și a contribui la împlinirea misiunii sale.

Așadar, acuma că am stabilit că abundența este o resursă nelimitată a planetei, haide să vedem și cum o chemăm în viețile noastre. Iată ce plan de acțiuni propune Wattles:

  1. Modul în care un om face lucrurile este rezultatul direct al modului în care el gândește despre acele lucruri. Universul e plin de materie amorfă, care creează bogăția. Iar gândurile noastre se pot materializa, când există multă dorință și multă claritate.
  2. Mintea competitivă nu este una creativă. Or, bogățiile nu provin din mediul înconjurător și nu există o competiție continuă pentru resursele planetei: chiar dacă doi oameni trăiesc în același cartier, făcând aceleași activități, având aceleași talente, ei au rezultate diferite. Căci doar dacă faci lucrurile într-un anumit mod, te poți îmbogăți.
  3. Dacă vrei să-i ajuți pe cei săraci, demonstrează-le că pot deveni bogați; arată-le asta devenind tu însuți/însăți bogat/ă. Nu-i compătimi pe cei săraci, nu le da de mâncare, nu citi despre ei și nu te cufunda în studiul sărăciei. Propagă abundența și gândește numai abundență.
  4. Dorința este o imagine mentală dureros de clară. La fel precum la o busolă, dorința noastră reprezintă nordul busolei. Dacă n-ar exista acea dorință, acul busolei s-ar mișca aleatoriu.
  5. Aplică voința numai pentru tine, nu pentru ceilalți, nu îi forța să facă ceva. Tu ești în control și responsabil de abundența proprie.
  6. Fă în fiecare zi tot ceea ce poți face în acea zi.

Distribuie articolul: