A face cumpărături este adeseori o provocare mare, mai ales când ajungi într-un supermarket și ofertele îți fac cu ochiul. De multe ori ai ieșit din magazine cu plasele pline de obiecte și produse inutile? Dacă răspunsul este da, atunci acest articol îți este dedicat. Echipa METRO Zakaz a analizat și conceput pentru tine un coș de cumpărături inteligent, care nu doar va acoperi necesitățile tale de consumator, ci îți va economisi finanțele în cel mai rațional mod.

Pasul nr. 1: Elaborează lista de produse

Suntem o societate profund consumeristă, iar din această cauză continuăm să cheltuim sume exorbitante și ajungem, într-un final, să aruncăm anual circa 100 kg de produse alimentare pe cap de locuitor, ceea ce reprezintă o cantitate enormă, dacă ne amintim că există state unde bântuie foamea și malnutriția. Pentru a nu deveni încă un consumator irațional, îți recomandăm să faci liste de cumpărături, astfel încât să acoperi necesarul.

Cum trebuie să arate lista ta:

  • Carne / pește – aici poți opta pentru carne congelată sau pește refrigerat, pentru bucăți întregi sau segmente eviscerate. Cel mai important este ca acestea să se potrivească meniului tău și să nu devină parte dintr-un imens sarcofag de gheață. Deci, cumperi exact ceea ce vei găti în acea zi sau săptămână, cu mici rezerve de rigoare.
  • Crupe și paste făinoase – sunt varianta de garnitură ideală, dacă vrei să gătești ceva rapid, gustos și nutritiv. Este suficient să ai în casă câteva pungi cu paste (eventual poți alege paste fără gluten sau din sorturi dure de grâu, secară), cu orez, hrișcă sau cous-cous. Acestea pot fi rapid fierte și servite alături de o carne și o salată proaspătă.
  • Ouă și lactate – pentru o sănătate puternică și o stare generală de bine este important să consumăm ouă și să folosim pe larg lactatele în alimentația noastră zilnică. Respectiv, poți alege alternative diverse, cum ar fi ouăle de prepeliță sau chefirul degresat.
  • Legume și fructe – acestea trebuie cumpărate și păstrate corespunzător, astfel încât să-și păstreze savoarea și calitățile nutritive. De exemplu, verdețurile le poți păstra în frigider într-un pahar cu apă rece. Eventual poți să-ți faci rezerve de mazăre pentru salate rapide și de avocado pentru un mic dejun sățios și rapid.
  • Dulciuri și condimente – verifică tot ce ai în cămară și alege ce stocuri să suplinești, astfel încât să fii pregătit oricând, dar să nu faci risipă.

Pasul nr. 2: Alege magazinul în care poți avea încredere

Este important să optezi pentru magazine unde reducerile sunt reale și unde nu apar doar vestitele promoții „2+1”. Inclusiv, poți merge pe mâna magazinelor online în care ai posibilitatea să alegi toate produsele dintr-un singur loc, rapid și economisind timp și energie. În acest fel, coșul tău de cumpărături nu va fi influențat de vitrinele garnisite cu chestii inutile.

Acum găsești tot de ce ai nevoie cu doar un click în magazinul online METRO Zakaz. Cu o varietate imensă de produse autohtone și internaționale, la prețuri avantajoase, magazinul online METRO Zakaz îți schimbă percepția asupra shoppingului și te ajută să raționalizezi corect conținutul coșului tău de cumpărături.

P