Începutul unui nou an școlar este un eveniment cu o încărcătură emoţională mare atât pentru copii, cât și pentru părinţi. Deoarece până la începutul noului an școlar trebuie să reușiți să faceți mai multe lucruri de importanță majoră, unele din ele se rezumă la cumpărături ce includ tot ce este necesar pentru școală.

Dacă e să vorbim despre cumpărături, atunci putem menţiona că în lista de bază sunt incluse vestimentația școlară, echipamentul sportiv, încălţămintea, ghiozdanul şi multe rechizite şcolare.

Alegerea tipului de ghiozdan şi a rechizitelor are mare influenţă în prevenirea sau dezvoltarea patologiei osteoarticulare ce poate merge de la durere până la compresiunile plexului brahial şi deformarea coloanei vertebrale – lordoze, cifoscolioze.

Acum, la începutul unui nou an școlar, iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când vei merge la cumpărături:

  1. Optează pentru rechizite utile!

Mulți părinți aleg rechizite pentru școală după aspectul acestora. Și ceea ce este mai îngrijorător este că aleg până și ghiozdanul după un astfel de criteriu.

Mai înainte de a pleca la cumpărături, ar fi bine să iei în considerare că ghiozdanul trebuie să fie practic, ușor și să aibă dimensiunea potrivită pentru micul școlar. Un ghiozdan pentru copil trebuie ales cu grijă, întrucât acesta ar putea contribui uneori chiar și la menținerea stării de sănătate a micuțului. Ca atare, trebuie să ții cont că zi de zi elevul poartă pe umeri ghiozdanul și de aceea, o greutate excesivă ar putea transforma plăcerea zilelor de școală într-o povară. La fel, ar trebui să ai în vedere dacă la școală există sau nu dulăpioare pentru depozitarea manualelor și caietelor. În acest caz, vei putea alege un ghiozdan mai mic, pe care elevul să îl poată duce pe umeri. Dacă nu există dulăpioare, școlarului i-ar prinde bine să nu poarte rechizite pe care nu le utilizează și în cantități de care nu are nevoie, dar cum rămâne cu  lecțiile de artă plastică sau educație tehnologică unde se utilizează o mulțime de lucruri? Citește în continuare pentru a afla cum vedem noi rezolvarea acestei situații.

  1. Cumpără rechizitele după ședința cu părinții!

Nu este cazul să pleci la cumpărături mai înainte de începerea școlii. Cei mai mulți părinți consideră acest lucru o adevărată tradiție de început, însă în realitate solicitările cadrelor didactice s-ar putea să nu corespundă cu cumpărăturile făcute.

Cu toate acestea, dacă tu și piciul preferați să le achiziționați din timp, ar fi bine să cumperi produse de calitate, penare încăpătoare și rezistente foi de desen groase, plastilină non-toxică, stilouri și carioci care să scrie bine.

  1. Alegeți împreună rechizitele potrivite!

După ce ați avut prima discuție cu cadrele didactice, puteți pleca la cumpărături. Și pentru a-l determina pe copil să iubească tot ceea ce urmează să studieze în clasă, ați putea merge împreună la cumpărături. Ghiozdanul, penarul, caietele frumos colorate, stiloul sau pixul sunt câteva dintre cele mai importante lucruri din viața unui școlar. Este foarte important să-l implici în aceste cumpărături și mai ales încearcă să ții cont atât de utilitate, cât și de preferințele micului tău școlar, astfel încât să îndrăgească școala și toate cerințele cadrelor didactice.

  1. Uniforma, un alt detaliu important ce trebuie ales cu grijă!

Aproape toate școlile au un regulament propriu ce indică un anumit tip de vestimentație. De aceea, mai înainte de a cumpăra uniforma, ar fi bine să ții cont de ceea ce se poartă în școala la care este înscris copilul, mai ales dacă este la început. De regulă, trebuie să ții cont de culoare, croială și material. În schimb, vestimentația sportivă nu este supusă regulilor stricte, fiind suficient să fie comodă, anume ea poate fi procurată lejer din timp.

Indiferent de faptul că copilul tău merge în clasa I-a sau în clasa a XII-a, alege să faci cumpărături în rețeaua de magazine PromStore. Aici vei găsi de toate pentru toţi, seturi de rechizite, semne de carte, globuri, stilouri, rigle, penare, carioci, radiere etc.

Fie ca pregătirile de la începutul anului şcolar să decurgă vesel şi uşor – astfel şi anul şcolar va fi mai bun.

P