Trebuie să știi că lumina are un rol la fel de important precum culorile: ne influențează starea de spirit, ne poate afecta sau îmbunătăți vederea și poate schimba radical atmosfera din locuință. Deci, iată câteva recomandări esențiale despre detaliile la care să atragem atenția atunci când alegem un corp de iluminat.

Importanța luminii în fiecare cameră nu trebuie ignorată, așa că LuminaLED vă sugerează ca iluminarea să fie punctul de plecare în decorarea spațiului. Alegerea corpurilor de iluminat devine o poveste alcătuită din lumină de perete, lumină agățată de tavan, lampadare sau lămpi de masă.

Tipuri de corpuri de iluminat

Probabil că prima întrebare la care te gândești este cum alegem un corp de iluminat potrivit locuinței – mai exact, în funcție de ce factori? Ei bine, câteva direcții de care este bine să ții cont de fiecare dată sunt:

  • încăperea pentru care avem nevoie de lumină suplimentară,
  • tipul corpului de iluminat (suspendat, pentru masă, pentru podea sau încastrat) și
  • designul (care poate fi modern, loft, vintage sau o combinație de stiluri).
  • Pe lângă toate astea orice corp de iluminat trebuie să fie și funcțional. 

La ce să atragem atenția în bucătărie? 

În cazul bucătăriei, unde majoritatea activităților implică o muncă specifică, corpurile de iluminat preferabil sa fie suspendate deoarece gospodinele au nevoie de o atenție sporită. Corpurile de iluminat prinse de tavan de tip candelabru, aplice sau spoturi încastrate sunt câteva dintre opțiunile pentru zona de lucru a bucătăriei. Pentru cel mai bun efect și o distribuire ideală a luminii, este de preferat să optezi pentru mai multe plafoniere suspendate alineat. În funcție de cum este mobilată bucătăria poți opta pentru un stil modern și elegant sau să încerci corpuri de iluminat nonconformiste. La fel poți utiliza în iluminarea unor spații mai funcționale și banda Led, ce oferă o ambianță armonioasă.

Living-ul – o combinație interesantă de lumini

Cea mai importantă misiune pe care trebuie să o îndeplinești, când alegi corpurile de iluminat pentru sufragerie, este să reușești să combini luminile de ambient cu cele decorative și de lucru. Alege lustre de living cu un aspect mai sofisticat pentru a oferi o doză de originalitate camerei și nu îți fie frică să faci combinații îndrăznețe în ceea ce privește designul corpurilor pe care le alegi. În funcție de stilul pe care l-ai ales pentru locuința ta, poți opta pentru corpuri de iluminat elegante sau jucăușe, în culori aprinse sau neutre, de plastic sau oțel – varietatea este enormă.

În baie pune accent pe luminozitate

În baie, activitățile întreprinse sunt în special în fața oglinzii. Ideal este să alegi lumini de tip spot, aplice sau corpuri suspendate. Similară cu lumina din bucătărie, cea din baie trebuie să ofere destulă claritate și luminozitate. Prin LED-uri instalate în tavan sau în pereți, se poate crea atmosfera perfectă pentru o baie relaxantă după o zi grea. Becurile LED sunt cea mai eficienta alegere, în special datorită consumului redus de energie și a ușurinței cu care le poți combina cu becurile filament.

 

Corpuri de iluminat pentru hol

Aceasta se va alege în funcție de stilul și dimensiunea holului. Dacă ai un hol mare, elegant poți opta pentru un candelabru ce poate oferii individualitate holului. însă, dacă acesta este de spații mai mici, preferabil e să alegi o lustră mai mică, în culori deschise și nu uita de aplice montate pe perete.

Dorești schimbări în locuința și ai nevoie de inspirație?

Vino la LuminaLED pentru soluții de iluminat nonconformiste și pline de lumină!

De la colecții de lustre exclusive, la aplice, plafoniere, spoturi, lampadare sau lămpi de masă. Toate le găsești la LuminaLED!  

Mai mult, vino până la 29 martie 2020 și nu rata ocazia să prinzi reducerile de primăvară de -17% la corpurile de iluminat.

LuminaLED – mai mult decât lumină! 

P