Se pare că Moldova este considerată a avea cea mai vigilentă și activă poliție atunci când vine vorba de interacțiunile cu oamenii care par mai neobișnuiți decât alții, dar nu încalcă nicio lege. Adrian Guţu, un moldovean, a întreprins o călătorie de 118 zile și aproape 6.000 de kilometri pe jos, plecând din Portugalia și ajungând în Moldova. În timpul acestei călătorii, care a inclus devieri spre sud și nord, a fost oprit de poliție de 4 ori în doar 24 de ore, odată ajuns în Moldova, în ciuda faptului că a parcurs deja o mare distanță fără incidente.

Adrian Guţu a pornit în aventura sa pe 30 mai din Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei, și a parcurs întreaga distanță fără a se caza în hoteluri, a mânca în restaurante sau a utiliza mijloace de transport precum trenuri, avioane sau mașini. A fost complet autonom, gătindu-și singur în tabără și menținând cheltuielile la un minim absolut.

Motivațiile pentru această călătorie extraordinară pot părea misterioase pentru mulți, dar este o pornire personală a lui Adrian Guţu de a-și demonstra că poate realiza această realizare impresionantă. A filmat experiența și a publicat cel puțin un video pe zi, permițându-ne să vedem transformarea sa pe parcurs.


Cu toate acestea, paradoxul constă în faptul că a fost oprit de atâtea ori de poliție tocmai în țara sa natală, Moldova, ceea ce i-a stârnit frustrarea lui Adrian. Acesta consideră că, fiind acasă, nu ar trebui să fie supus unor astfel de controale atât de frecvente din partea poliției.


În cele din urmă, aventura lui Adrian se apropie de final, el având inițial în plan să călătorească timp de 120 de zile. Reîntorcându-se în Moldova, simte o bucurie copilărească și se bucură de fiecare moment, inclusiv de gustul nucilor de pe marginea drumului.