Madonna, care împlinește pe 16 august vârsta de 60 de ani, a avut o viață plină de provocări, însă nu a renunțat niciodată la visul său și a reușit să ajungă cunoscută în toată lumea. Controversata artistă continuă să șocheze cu fiecare apariție ce poartă amprenta sexualității sale.

Madonna Louise Ciccone a inspirat generații întregi cu atitudinea sa rebelă și lipsită de inhibiții.
După mai bine de 300 de milioane de albume vândute, un miliard de lire sterline câştigat doar din turnee şi şapte premii Grammy câştigate de-a lungul carierei, Madonna este neobosită, iar în prezent lucrează la cel de-al 14 material discografic.

„A îmbătrâni este un păcat”
În cariera sa, artista s-a confurntat cu numeroase critici legate de comportamentul său și aparițiile sale. Ea concitnuă să aibă relații cu bărbați mult mai tineri, are o siluetă de invidiat și continuă să pună în scenă show-uri provocatoare în care simulează acte sexuale.
În anul 2016, Madoona spunea că societatea le permite femeilor să fie frumușele, drăguțe și sexy, însă nu au voie să își spună părerile sau fanteziile sexuale.
„Fii ceea ce vor bărbații să fii. Dar cel mai important, fii în așa fel încât femeile să se ismtă confortabil atunci când este în preajma altor bărbați”, a afirmat artista.
„Și în cele din urmă, nu îmbătrâni. Pentru că a îmbătrâni este un păcat. Vei fi criticată, și cu siguranță nu vei mai fi difuzată la radio”, a completat regina muzicii pop, făcând referire că un post de radio a refuzat să îi difuzeze noile piese deoarece vrea să atragă un public mai tânăr.

Cum a ajuns să fie de la o simplă ospătăriță, o regină a muzicii
Madonna s-a născut în Bay City, Michigan, fiind unul dintre cei șase copii ai unei familii catolice de emigranți. Tatăl era italian, iar mama canadiancă. În anul 1963 și-a pierdut mama, care a murit din cauza unui cancer la sân. Tatăl s-a recăsătorit atunci cu o angajată a familiei. Împotriva voinței tatălui său, Madonna a început să ia lecții de dans la vârsta de 14 ani.

A urmat liceul la Rochester Adams High School, unde s-a remarcat prin rezultatele şcolare şi ca membră a echipei de majorete, iar în 1978 a obţinut o bursă la Facultatea de Dans din Michigan. Însă, după doar un an a renunțat la studii și a plecat la New York, având în buzunar doar 35 de dolari. Pentru a reuși să se întrețină, ea a lucrat ca ospătăriță și a pozat goală pentru studenții la fotografie. De două ori a pozat pentru fotograful Martin Schreiber. În urme ședinței foto, cei doi au început o relație care s-a încheiat în scurt timp.

În anul 1982, Madonna a pus bazele primel sale trupe, Breakfast Club, unde activa în calitate de toboșar și solist. În același an a început să lucreze cu o casă de discuri, moment în care a apărut și primul disc single, „Everybody”. Urmează să fie lansate piesele „Burning Up“ şi „Holiday“, cel din urmă fiind primul ei single care intră în topul Billboard Hot 100. În anul următor, apare pe piaţă albumul de debut, „Madonna“, de pe care cântăreaţa mai lansează două piese: „Borderline“ şi „Lucky Star“, ambele piese intrând în top 10.
După lansarea piesei „Like a Virgin”, în anul 1984, Madonna a fost propulsată în atenția mondială. Piesa a devenit după interpretarea de la MTV Video Music Awards, un hit în Statele Unite ale Americii şi în Australia. Anul 1995 a marcat consacrarea la nivel mondial al artistei, prin succesul pieselor „Material Girl“, „Dress You Up“ şi „Angel“.

Devoratoare de bărbați
„Reputația ei la acea vreme era de devoratoare de bărbați. Ar fi făcut orice să obțină ajutorul pe care și-l dorea”, a afirmat, Ed Steinberg, cel care i-a produs videoclipul piesei „Everybody”. Mai mult, acesta a mărturisit că iubita lui nu l-a lăsat niciodată singur în aceeași cameră cu Madonna. „Dacă cred că e o parte din ea care şi-a croit drumul spre succes culcându-se cu bărbaţi?“, a întrebat bărbatul în vârstă de 67 de ani.
„Ştiu asta. A sedus un număr de producători. Ce ne place este că nu a fost un lucru clandestin – ea a acţionat ca un star rock de sex masculin. Avea un mare apetit pentru bărbaţi ş nu îi era ruşine cu asta“, a continuat Steinberg.

Carieră plină de controverse
În cei peste 30 de ani de carieră, Madonna a stârnit diverse controverse.
În 1991, single-ul „Justify My Love“ este interzis de MTV datorită conţinutul sexual. În acelaşi an aproape că este arestată în Canada pentru că a mimat masturbarea pe scenă în cadrul turneului „Blonde Ambition“.
În 1991, când Madonna a venit la decernarea premiilor Oscar însoţită de nu mai puţin celebrul Michael Jackson, s-a iscat o isterie generală în întreaga lume – Regele şi Regina muzicii pop aveau o relaţie. Cu toate acestea, „dragostea“ dintre cei doi s-a stins după numai o săptămână.
În 1992, Madonna lansează o carte, „SEX“, care conţine imagini explicite şi care a fost vândută în peste 1.400.000 de exemplare în numai şase luni, un videoclip erotic de pe album „Erotica“ şi joacă în două thrillere erotice, toate acestea stârnind controverse, critici şi scăderi la nivelul vânzărilor de albume.
Cel mai scandalos, dar și cel mai cunoscut moment din cariera Madonnei, a fost momentul în care le-a sărutat, pe scenă, pe Britney Spears și Christina Aguilera, în anul 2003.
Cu videoclipul piesei „Like a Prayer“, lansat în 1989, Madonna a stârnit adevărate proteste, amestecând erotismul cu religia, sărutând un Iisus de culoare şi dansând în faţa unor cruci în flăcări. Videoclipul provoacă un scandal imens, iar artista pierde un contract valoros.
Mai mult, Papa i-a interzis Madonnei să mai cânte în Italia, iar procurorii generali au amenințat, în 2006, că o vor da în judecată după ce artista a apărut pe scenă „crucificată“, purtând o coroană de spini.

Viața de familie
Madonna a fost căsătorită cu actorul Sean Penn (1985-1989) şi cu regizorul britanic Guy Ritchie (2000-2008), alături de care are un fiu, Rocco (18 ani). Artista mai are o fiică biologică, Lourdes (21 de ani), cu antrenorul de fitness Carlos Leon, şi alţi patru copii adoptaţi din Malawi – David (12 ani), Mercy (12 ani) şi gemenele Stella şi Esther (5 ani), alături de care s-a mutat în Portugalia. Cu ocazia aniversării de 60 de ani, revista Vogue Italia o omagiază pe Madonna, dedicându-i numărul lunii august, în care artista apare pe copertă
Cu această ocazie, Madonna a vorbit despr emotivul pentru care s-a mutat în Portugalia.

„Am fost disperată să-l duc la cele mai bune academii, cu cei mai buni antrenori, dar nivelul fotbalului din America este mult mai mic decât în restul lumii. Am văzut frustrarea lui şi, de asemenea, am simţit că a fost un moment bun. Am simţit că am nevoie de o schimbare şi am vrut să ies din America pentru un minut – aşa cum ştiţi, nu este cel mai bun moment al Americii“, a spus Madonna în interviu.

SURSA

Selecție: Anastasia Florea, stagiară

Distribuie articolul: