Multe dintre noi au impresia că vedetele duc o viață perfectă și nu se confruntă cu problemele cu care ne confruntăm noi, oamenii de rând. Află că nu este așa! Kim Kardashian suferă de o afecțiune care îi dă mari bătăi de cap.

Kim Kardashian a dezvăluit că se confruntă cu o afecțiune care poartă denumirea de artrită psoriazică. Este o boală autoimună care se manifestă prin inflamarea articulațiilor. Vedeta americană a prins la curaj și a dezvăluit prin ce trece, din cauza acestei boli.

Kim Kardashian a scris pentru publicația Poosh: „Chiar dacă am crescut alături de mama mea care avea psoriazis și am auzit-o vorbind despre asta, nu am avut nicio idee că mă voi confrunta cu această boală autoimună. Sunt 13 de ani de când am avut primul contact cu psoriazisul. Experiența mea a fost diferită față de a ei, dar au fost câteva asemănări”.

Kim Kardashian, care are 38 de ani, a dezvăluit că a descoperit că suferă de o boală la 25 de ani: „Am avut o răceală, iar cum psoriazisul este o boală autoimună, acest lucru a avut un rol important. Petele erau peste tot pe abdomen și pe picioare. Din fericire, unul dintre vecini era dermatolog. I-am arătat și mi-a spus să vin la el să îmi dea cortizon, iar ulterior să aștept să treacă de la sine. Am făcut asta, iar timp de cinci ani mi-a dispărut complet. (…) În ultimii opt ani, petele au fost destul de imprevizile, întotdeauna îmi apar pe partea inferioară a piciorului drept. Am învățat să trăiesc cu aceste pete fără să folosesc vreo cremă sau să iau pastile. Uneori le acopăr, alteori nu. Nu mă deranjează. Când am rămas însărcinată, mi-a dispărut complet. Anul acesta s-a agravat, mi-au apărut pe întreaga față și pe cea mai mare parte a corpului.”

Citește și: 3 măști hidratante, excelente pentru pielea afectată de frig

Kim a trecut printr-o experiență extrem de neplăcută care a speriat-o: „M-am trezit și nu îmi puteam ține în mână telefonul. M-am panicat, nu puteam ține nici măcar periuța de dinți în mână, mă dureau mâinile îngrozitor. La început credeam că am exagerat cu antrenamentul la sală, însă, pe măsură ce timpul trecea, mâinile mă dureau din interior.”

La început Kim credea că suferă de lupus, dar ulterior, a ajuns la un medic care i-a pus diagnosticul de artrită psoriazică.

Kim Kardashian despre cum și-a acceptat boala: „Am devenit extrem de confortabilă cu psoriazisul. Nu contează unde se vede, uneori mă simt bine să îmi arăt petele, iar alteori nu, și atunci îmi acopăr petele cu produse de machiaj. Cu tot stresul din viața mea, încerc să-mi fac timp și pentru mine și să mă stresez cât mai puțin.”

View this post on Instagram

I’m so excited for you guys to try my new @kkwbeauty Body Collection. It consists of 3 different products (body make up, a liquid body shimmer and a loose shimmer powder). I use them all separately and sometimes all together depending on the look I am going for. This one shown above is the body Make Up. This is what I use most often. I don’t always like my legs to have shimmer on them. I use this when I want to enhance my skin tone or cover my psoriasis. I bruise easily and have veins and this has been my secret for over a decade. I’ve learned to live with and not be insecure of my psoriasis, but for days when I want to just cover it up I use this Body Makeup. My formula is so creamy and buildable and has a smooth satin finish. It builds easily for a more full coverage if needed. It launches 06.21.19 at 12pm pst at kkwbeauty.com #kkwbeauty.  Stay tuned for some videos showing how i use it all.

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kim a venit cu un sfat pentru persoanele care suferă de aceeași afecțiune: „Dacă aveți psoriazis, nu îl puteți lăsa să vă strice viața. Trebuie să faceți tot ceea ce puteți pentru a vă asigura că sunteți confortabili cu voi. Sper că povestea mea poate ajuta pe oricine altcineva cu o boală autoimună să se simtă încrezător și că există o lumină la capătul tunelului. ”

Distribuie articolul: