Tot mai mulți părinți și copii din țară participă la seminarele gratuite despre siguranța online în cadrul proiectului educațional #InternetFărăGriji.

Scopul este de a învăța atât părinții, cât și copiii, cum să utilizeze internetul în mod sigur, ce instrumente și posibilități tehnice există, ce tactici de comunicare să abordeze și cum să se bucure de toate beneficiile internetului fără nicio grijă.

Cu cât popularitatea proiectului crește, interesul și entuziasmul participanților crește deopotrivă. Sute de părinți din Chișinău, Cahul, Bălți, Soroca, Ceadîr-Lunga sau Edineț au aflat deja cum să își protejeze copiii pe internet. Iată doar câteva din răspunsurile participanților din Comrat:

Evitarea riscurilor și combaterea fenomenelor negative de orice fel începe prin educație, iar siguranța pe internet nu este o excepție. Anume în asta constă proiectul #InternetFărăGriji, lansat de Moldcell, în parteneriat cu “La Strada” și Tekwill – într-o serie de seminare practice despre siguranța online pentru părinți și copii, desfășurate prin toată țara.

Moldcell, împreună cu partenerii proiectului, va desfășura asemenea seminare practice și în alte orașe din țară, până la sfârșitul acestui an, iar următoarea destinație este Ungheni.

P

Distribuie articolul: