Cântăreața Adele a slăbit cu dieta Sirtfood care încurajează consumul unor alimente ce activează sirtuinele, gene implicate în slăbit și în promovarea longevității. Această dietă este pe locul 7 în topul celor mai căutate  pe google, în 2019 și mai ales datorită faptului că vedetele ca Pippa Middleton și Adele au slăbit cu ea. 

Ce este dieta Sirtfood? 

Dieta a fost pusă la punct de nutriționiștii britanici Aidan Gogging și Glen Matten, ambii deținători ai unor masterate în medicină nutrițională. Cartea lor, The Sirtfood Diet, a fost publicată în 2017 și promite pierderea a 3,5 kg în 7 zile, în timp ce te bucuri de alimentele care îți plac, cum ar fi ciocolată, vinul roșu, căpșunele  și altele.

Premisele de la care pleacă această dietă sunt acelea că anumite alimente, denumite „sirtfoods” pot activa o serie de proteine din organism, denumite sirtuine (de la Sirt1 la Sirt7), care reglează fluxul biologic al organismului, opresc sau pornesc funcționarea anumitor gene și protejează celulele împotriva declinului provocat de îmbătrânire.

Activarea proteinei Sirt1, de exemplu, contribuie la formarea de noi mitocondrii, extind durata de viață și îmbunătățesc metabolismul oxidativ, care contribuie la procesul de slăbire și menținerea a unei greutăți constante.

Pentru că postul prelungit și regimul alimentar restrictiv caloric sunt greu de menținut și, adesea, nerecomandate, Goggins și Matten au pus la punct acest plan dietar, care se bazează pe consumul îmbelșugat de alimente 1„sirtfood”. Acesta este un mijloc ușor de a stimula genele sirtuine ale organismului și, astfel, să contribuie la procesul de slăbire și de menținere a sănătății organismului.

Dieta Sirtfood: cum se ține

Dieta este structurată în două faze, după cum urmează:

Faza întâi, care durează 7 zile. În primele 3 zile, dieta presupune consumarea a 3 sucuri verzi și a unei mese bogate în alimente considerate sirtfood. Aportul caloric este de 1000 de calorii pe zi. Din ziua a patra până în ziua a șaptea, meniul este compus din 2 sucuri verzi și 2 mese, compuse din 1500 de calorii pe zi. În această parte a planului, cei doi autori susțin că poți să slăbești 3,5 kg în 7 zile.

Faza a doua durează 14 zile și este o fază de întreținere, care să te ajute să slăbești în mod constant, fără efort. Poți consuma 3 mese și un suc verde pe zi.

Potrivit celor 2 cercetători, aceste 2 faze pot fi repetate ori de câte ori vrei, dacă îți doreșți să-ți accelerezi procesul de slăbire. După primele 3 săptămâni, este recomandat să continui să consumi alimente bogate în nutrienți, împreună cu un suc verde.

Dieta Sirtfood  presupune consumarea multor produse vegetale precum fructe, nuci, rucola, ceapă și țelină.

Distribuie articolul: