Spuneam în nenumărate rânduri că Festivalul Internațional de Film de la Cannes este o ocazie pur și simplu fantastică, pentru designeri, să își etaleze creațiile vestimentare. Deși Festivalul e declarat ca fiind deja închis, aflăm că pe covoarele roșii de la Palais des Festivals a ajuns încă o creație a unui designer din Republica Moldova!

Eroina acestui articol nu este actrița rusă Ieva Andrejevaitė (stabilită acum în Regatul Unit), care s-a afișat la Cannes în rochia designerului basarabean, ci însăși creatoarea acestei minunate rochii – designerul Rodica Goreea, fondatoarea brandului vestimentar Goreea și, în prezent, studentă în cadrul LaSalle College, din Vancouver (Canada).

Twin Peaks. David Lynch. Cannes Film Festival. Thank you @kiarashtk for the #magic #dress. #redcarpet #actress #picoftheday #instagood #film #twinpeaks #cannesfilmfestival #cannes #france #glamour #amour ❤️

A post shared by Ieva Andrejevaite Actress (@ieva_andrejevaite) on

„A fost o colaborare cu un graphic designer care doar a desenat schița. Conceptul este al colegului meu, dar oricum sunt mândră că am realizat o idee frumoasă! Colegului din Iran i-a plăcut creația pe care am realizat-o pentru Eco Fashion Week. A vut încredere în mine și m-a lăsat să semnez această rochie din crepe satin. Pentru că a fost o urgență, am croit-o în doar 3 zile. Dacă nu era urgent, cred că dura mai mult, însă mi-am depus efortul supranatural!”, a declarat, pentru EA.md, creatoarea de modă.

Poze din procesul de creație:

Amintim că recent, o rochie semnată de moldoveanca Rodica Goreea a obținut victorie la un concurs canadian de fashion. Aflați întreaga poveste de succes a Rodicăi aici:

O moldoveanca plecată la studii în Canada își dezvăluie sacrificiile făcute de dragul unei cariere în Fashion Design

Foto: Instagram, arhiva personală

Distribuie articolul: