O meșteriță foarte talentată și ambițioasă a reușit să evolueze frumos în timp și să cucerească clienții la capitolul bijuterii, care acum sunt purtate cu drag de femeile de la noi la diferite evenimente mondene. Cristina Covali este o tânără mămică care a reușit să-și transforme pasiunea într-o mică afacere. Nimic nu o oprește când trebuie să creeze ceva nou, iar sursa ei de motivație sunt colegii de breaslă internaționali. Mai mult decât atât, fiecare piesă creată de ea, are o istorie aparte.

Vă mai amintiți cum v-ați lansat în această artă a bijuteriilor, cum a fost?

„Încă din copilărie mama îmi insufla activ dragostea față de tot ce e frumos, mi-a dezvoltat gustul estetic. Nu e de mirare că de la o vârstă fragedă eram pasionată de artă, iar treptat am ajuns la crearea bijuteriilor. Inițial în calitate de experiment artistic, mai apoi ca hobby, iar într-un final acesta a devenit brandul propriu înregistrat oficial și procesul de creație a bijuteriilor – munca preferată”, povestește Cristina.

Prin ce se remarcă realizările dvs. din ultimii ani?

„Cu fiecare an, brandul crește și se dezvoltă: noi lucrăm cu cele mai bune modele, stiliști și fotografi din țară, lansăm colecții regulat, extindem asortimentul, experimentăm și mereu simțim încurajările admiratorilor. De asemenea, o mândrie aparte îmi trezește faptul că accesoriile mele sunt alese de cele mai deosebite mirese la ceremonii, din țară și multe alte țări”, menționează creatoarea.

„Povestiți-ne despre noile modele de fundițe pentru păr, de unde v-ați inspirat și pentru cine se potrivesc cel mai bine?

„Fundițele pentru păr sunt o pasiune mai veche, în pofida faptului că, în masă, acest trend s-a dezvoltat recent. Ținând cont de cerințe, am lansat și noi o linie de fundițe. Dacă bentițele și alte accesorii sunt pentru ieșirile de seară, atunci, fundițele pot fi purtate mereu, important este să corespundă dispoziția și dorința de a evidenția feminitatea. La unele modele m-au inspirat culorile și texturile materialelor, iar la crearea altora, designul era creat în funcție de stilurile, dorințele și ținutele clientelor”, spune meșterița.

Unde cel mai des găsiți inspirație pentru a crea ceva nou?

„Principala mea sursă de inspirație sunt călătoriile, fețele frumoase și estetica indiferent de manifestările ei”, a mai adăugat ea.

Ce recomandări aveți pentru femei, când trebuie să aleagă un accesoriu sau bijuterie ?

„E complicat să oferi un sfat universal, căci bijuteriile prelucrate manual se fac deosebite pentru că sunt alese în conformitate cu aspectul fizic, individualitatea și caracterul femeii. Dar un lucru îl pot oferi drept sfat tuturor: bijuteriile trebuie să fie potrivite cu timpul și evenimentul, dacă este vorba de ceremonii, trebuie să fie în armonie cu ținuta dvs. Recomand fetelor să nu le fie frică să se înfrumusețeze și să îmbrace tot ce e mai frumos și să poarte ceea ce le ridică dispoziția. Uneori accesoriile sunt o emoție, o trăire, oferă încredere în sine”, spune femeia de afaceri.

Care este accesoriul cu care aveți o legătură mai strânsă sau care vă amintește de o istorie anume?

„Absolut toate accesoriile sunt create cu multă dragoste și îmbibate cu multă energie pozitivă, garantez acest lucru. Însă am și eu unele preferate. Una dintre ele fiind, broșa-pasăre, pentru că primele broșe au fost inventate și create de mine în cea mai deosebită perioadă din viața unei femei, în perioada când pe lume urma să apară fiul meu. Iată de ce față de păsări eu am o dragoste aparte și o asociere cu cel mai deosebit moment din viața mea”, povestește Cristina.

„Ce planuri sau realizări de viitor v-ați propus în legătură cu dezvoltarea brandului în acest an?”

„În pofida situației cauzate de carantină și anume criza, cred că voi reuși să-mi realizez toate scopurile propuse în acest an. Planul de a deschide un showroom, elaborarea noilor modele, realizarea proiectelor fotografice, colaborarea cu oameni deosebit de talentați și artistici, și multe altele. Recomand fetelor să nu le fie frică să se înfrumusețeze și să îmbrace tot ce e mai frumos deodată”, își propune meșterița.

Autoare: Ignat Laura, stagiară.

Sursa foto: facebook.com