Cristian și-a descoperit pasiunea pentru fotografie încă din adolescență, când la sărbătorile de familie se pomenea făcând fotografii tuturor. Acum, această pasiune a devenit ocupația lui de bază. Tânărul se perfecționează zilnic, pentru a deveni tot mai bun și a-și face un nume în acest domeniu. Despre proiectele sale și despre fotografii ce sunt un exemplu pentru el, ne-a povestit Cristian în interviul ce urmează. 

Tu ești un fotograf relativ nou pe piață. Ce crezi că trebuie să schimbăm la capitolul „ședințe foto” și ce ai vrea tu, personal, să revoluționezi? 

„Consider că orice fotograf trebuie, în primul rând, să își respecte colegii și să știe să colaboreze cu clienții, și cu potențialii clienți. Astfel, acesta va câștiga apreciere pe piață. Aș schimba acest concept de ședințe foto clasice și fără pregătire, eu cred că o ședință foto trebuie să se bazeze pe un anumit concept care să îl reprezinte pe client.”

Fiecare fotograf are stilul său. Cum îți descrii tu stilul și ce îți place cel mai mult să fotografiezi?

„În prezent am câteva proiecte de care sunt mândru și care au fost apreciate de public. Fotografiile mele au ajuns și pe diverse site-uri de profil, aceasta fiind o oportunitate de a mă afirma și pe plan internațional. Proiectele de care vă spuneam mai sus sunt: „Tinerețe – floarea mea” și „Beauty in the Garden” – s-a lucrat într-o seră de plante exotice.”

Există fotografi pe care îi admiri și care sunt un exemplu pentru tine?

„Alex Tudor, Roman Rybaliov și Oleg Caneev, sunt câțiva fotografi pe care îi apreciez și îi respect mult”, ne-a spus tânărul.

Cât de mult investești în tehnică? Sau unde e mai mare investiția: în obiective de ultimă oră, sau sunt mai importante cunoștințele de utilizare a aparatului foto? 

„Consider că pe primul loc este investiția în cunoștințe de bază și experiență, abia apoi poți investi și în dotări tehnice de ultima oră. Or, poți să ai cel mai scump aparat foto din lume, însă, dacă nu vezi lumina, unghiul, cadrarea corectă, atunci nu vei reuși să captezi ceva neobișnuit. De asemenea, și partea de editare, și retușare este foarte importantă. În ceea ce ține de obiective: ele pot fi chiar mai scumpe decât aparatul foto, dar cel mai bine este să alegi un obiectiv potrivit tipului de fotografie pe care te bazezi”, ne-a povestit Cristian.

Foto: Cristian Pleșca

Distribuie articolul: