În fiecare zi, o persoană pierde în mod obișnuit în jur de 150 – 200 de fire. Atunci când cade mai mult păr, această situație devine o reală problemă și trebuie să fie luate măsuri imediat.

Stresul, sedentarismul, obezitatea, produsele de styling și anumite probleme de sănătate ori deficiențe ale unor vitamine din organism conduc la căderea excesivă a părului. Dacă nu sunt luate măsuri, părul devine din ce în ce mai rar și mai fragil și se ajunge la alopecie, notează teotrandafir.com.

O simplă rețetă care se poate prepara de către oricine acasă este de mare ajutor pentru cei care se confruntă cu căderea părului excesivă.

Ai nevoie doar de trei ingrediente pe care trebuie să le amesteci cu șamponul pe care îl folosești în mod obișnuit. Acestea pot fi găsite în orice farmacie și nu este nevoie de o rețetă specială.

Iată care sunt ingredientele:

  • ulei esențial de lămâie
  • ulei esențial de rozmarin
  • capsule de vitamina E.

Se pun 10 picături de ulei esențial de lămâie și 10 de rozmarin în recipientul cu șampon (care are în jur de 250 ml) și se adaugă și 10 de vitamina E (sau câteva capsule de vitamina E pisate), apoi se agită bine șamponul și se folosește. Dacă aveți

Uleiul de rozmarin și uleiul de lămâie ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în scalp și, de asemenea, ajută ca rădăcinile părului să fie mai puternice. Uleiul de lămâie este un antiseptic excelent și tratează scalpul. Cît despre vitamina E, aceasta este excelentă pentru a ajuta la diminuarea căderii părului.

După aplicarea șamponului, încearcă să masezi bine scalpul câteva minute, pentru ca ingredientele să își facă bine efectul. Apoi poți lăsa șamponul pe păr pentru câteva minute.

În cazul în care te confrunți și cu mătreață, o soluție care este la îndemâna tuturor este amestecarea șamponului cu vodca. Se adaugă câteva linguri de vodcă în șampon, se agită bine și acest amestec te va ajuta să scapi de mătreață în cel mai scurt timp.

Foto: Google.com

Vezi și: 8 cauze importante care duc la căderea părului și ce soluții există

Distribuie articolul: