La fel ca multe mămici, Diana Trohin și-a concentrat puterea creativă și și-a dezvoltat pasiunea, în perioada concediului de îngrijire a copilului. Iconițe cusute cu mărgele, organizatoare pentru casă, rucsacuri și genți croșetate, iar mai nou și jucării pentru pici, sunt lucrări în care și-a „împletit” dragostea pentru lucrul manual. Aflați-i povestea și admirații creațiile în articolul nostru.

A făcut studii în Științe Economice, însă nu a apucat să activeze în domeniu deoarece a fost binecuvântată cu un băiețel și se afla în concediul de îngrijire a copilului. Acum doi ani, Diana și-a concentrat atenția și și-a dedicat timpul liber, lucrului manual.

„Pot spune că încă din gimnaziu aveam o atracție către brodatul în cruciuliță, însă activitatea mea în domeniul handmade a început acum 2 ani, simțeam nevoia de o activitate paralelă cu cea de mamă, ceva ce m-ar fi scos din rutina zilnică. Așa am început prin a coase icoane cu mărgele, iar mai apoi am dezvoltat și alte pasiuni”, povestește femeia.

Fiecare tip de lucrare are motivația și începutul său

„Icoanele brodate cu mărgele – a fost începutul meu ca activitate, am ales anume lucrări de tip „icoane” din motiv că le văd mai speciale, ceva ce se va păstra mulți ani înainte.

Organizator, genți, rucsacuri – am început cu organizatoare pentru cei apropiați, iar mai apoi la solicitarea lor a apărut și prima gentuță, apoi primul rucsac.

Jucării personalizate – ele au apărut acum recent, pe timp de pandemie, atunci când nimeni nu activa, totul era închis și fiind ziua fiului meu am decis să confecționez ceva personal pentru el.

Realizarea lor ca timp variază, depinde ce tip de lucrare este. În mod normal 2 – 7 zile”, explică tânăra mămică.

„Majoritatea solicitărilor sunt din partea moldovenilor plecați peste hotare, fie aleg pentru ei personal, fie ca să facă cadou celor dragi, iar eu nu pot decăt să mă bucur că sunt persoane ce încă apreciază și iubesc arta lucrului manual”

Valoarea lucrului manual

„Sunt niște valori, ce pot fi transmise și următoarelor generații, iar o lucrare realizată manual este unică prin povestea, emoția și energia depusă la realizarea sa”, mai spune Diana.

Foto: Arhiva personală

Distribuie articolul: