Credeaţi cumva că protocolul regal impune numai restricţii vestimentare sau legate de comportament? Nici vorbă! Există anumite reguli pe care membrii familiei regale britanice trebuie să le respecte chiar şi atunci când iau masa în oraş. Şi nu mă refer la felul cum îşi beau ceaiul, ci la ce se află în farfuria lor…

Nu numai manierele sunt importante în cazul familiei regale britanice, ci şi felul de mâncare pe care o pot servi atunci când iau masa în afara palatului. Iar ceea ce nu poate fi consumat nicicând de regalităţile britanice sunt fructele de mare. Care este motivul?

Fructele de mare prezintă un risc mult mai mare de intoxicaţie alimentară decât celelalte alimente şi, având în vedere acest lucru, e de preferat ca membrii familiei regale să nu se atingă de ele. De fapt, nu este recomandat nici să consume carne care de-abia dacă este gătită, apă de la robinet (în ţările străine) şi preparate exotice sau condimentate.

În asemenea condiţii, prevenţia este de dorit. O intoxicaţie alimentară, care le poate afecta programul regal membrilor monarhiei britanice, nu-şi doreşte nimeni. Atunci când ai vărsături constante şi o senzaţie de greaţă permanentă, din cauza a ceva ceea ce ai mâncat, nici măcar Kate şi Meghan nu ar putea arăta bine în faţa publicului, a presei sau a invitaţilor oficiali de la palat.

Bine, din moment ce Ducesa de Sussex este însărcinată, ea oricum este sfătuită de medic să uite de mâncărurile cu risc de transmitere a unor boli fătului. Astfel, carnea crudă sau fructele de mare sunt scoase din meniul viitoarei mămici din secunda în care Meghan a aflat că este însărcinată.

Totuşi, câţiva dintre membrii familiei regale britanice nu şi-au propus să respecte tot timpul regula. Bineînţeles că Regina Elisabeta a II-a se află printre cei care nu se abat de la protocolul regal, cel mai probabil ea fiind cea care a impus asemenea restricţii alimentare. Însă, în afară de Majestatea Sa, ceilalţi… trişează. Prinţul Charles, de pildă, are o plăcere deosebită în a consuma ocazional fructe de mare.

 

Mai mult, Ducii de Cambridge sunt şi ei mari amatori de sushi şi, în ciuda restricţiei de la palat – care le interzice consumul preparatului japonez – , Prinţul William şi Kate Middleton mai gustă şi ei câte o porţie de fructe de mare atunci când au ocazia.

SURSA