Mai puține rechizite, uniforma de anul trecut… Pandemia de coronavirus și incertitudinea privind modul în care vor fi organizate studiile determină părinții să economisească pe rechizite și uniforme școlare. Asta au dezvăluit pentru AGORA.md mai mulți vizitatori ai unui târg școlar din capitală.

„Am cumpărat pentru toamnă până când, de bază – cămașă, pantaloni, încălțăminte. Pe urmă o să vedem după situație. Dacă învățăm mai departe, mai cumpărăm, dacă nu – atunci stăm acasă în costum sportiv”, ne-a spus o mămică.

„Dacă în anii trecuți luam câte 10-20 de caiete, acum cred că o să luăm doar cinci. Mi s-a spus că nu se știe, o să fie la școală, dar pe urmă poate online. Nu are rost. Cred că renunțăm la uniformă și mergem în ce avem”, a menționat o altă femeie care își pregătea fetița pentru a merge în clasa a cincea.

Iar tatăl unui băiat care merge în primul an de școală a explicat că pandemia a lovit în starea financiară a familiei: „Luând în considerație că a fost pandemia asta și nu prea am activat, a fost mai complicat, e scump. Suntem nevoiți să ne abținem noi de la ceva, ca să-i cumpărăm lui”.

Ce spun vânzătorii aflați din reportajul realizat de jurnaliștii AGORA.

Târgul va fi deschis până duminică, 30 august, ora 20:00. Locația altor târguri din capitală o puteți vedea AICI.