Face un master în design la o școală celebră din Italia, iar ideea unui concurs a pus-o pe jar imediat. Cristina Maxim a fost câștigătoarea în cadrul universității Polimoda din Firenze, Italia, iar ulterior, propunerea sa a intrat într-o competiție cu alte 8 școli de design din toată lumea. Toată nebunia frumoasă cu tema „Patchwork” a fost organizată de brandul Salvatore Ferragamo. Iată ce spune designera de origine basarabeancă despre creația sa.

„A fost un concurs organizat de Salvatore Ferragamo la care au participat 8 școli de design din întreaga lume: Parsonns School of Design din New York, London College of Fashion din Londra, Coconogacco din Tokyo, Donghua University DIN Shanghai, Aalto University din Helsinki. Eu am participat la concurs în cadrul universității Polimoda din Firenze, unde fac un master de design al genților. Propunerea mea a fost aleasă de către juriul Polimoda, urmând să realizez designul propus”, a declarat pentru EA.md Cristina Maxim.

Tema concursului a fost „Patchwork”, ceea ce înseamnă un ansamblu de bucăți de materiale. Cristina a realizat designul unei genți și a unui pantof din bucăți de piele, rezultate în urma producției articolelor din colecția Ferragamo. Cercurile au fost inspirate din sigla celebrului brand italian.

„Propunerea mea includea o geanta și un pantof, realizate din cercuri prinse între ele cu niște benzi de piele, inspirate din sigla brandului Ferragamo. La expoziția proiectelor finaliștilor a fost expus doar pantoful. Ulterior articolele vor fi păstrate în arhiva companiei Salvatore Ferragamo din Firenze, Italia. Pornind de la ideea că nimic nu dispare, totul se transformă, scopul meu a fost să readuc deșeurile rezultate în urma producției articolelor de piele, care este un material sustenabil și trebuie folosit maxim posibil”, ne-a mărturisit moldoveanca.

Cristina Maxim nu este la prima realizare în acest stil. În cadrul studiilor sale în Italia, designera moldoveancă a mai creat o „geantă dintr-o bucată”. Creatoarea de pantofi este susținătoarea aprigă a curentului Fashion Revolution, o mișcare globală care militează pentru transparență, durabilitate și etică în industria modei.