Elena Cernii este o mămică minunată a doi copii, iar de câțiva ani creează accesorii și bijuterii handmade pentru fetițe și femei, accesorii care au ajuns să se vândă și să fie apreciate și înafara țării. Eleganță, rafinament și calitate, acestea sunt doar câteva dintre calitățile atribuite bijuteriilor create de Elena. Povestea ei în domeniul meșteșugăritului a început total neplanificat, acestea le aflăm din interviul cu creatoarea.

Activitatea dumneavoastră are un parcurs destul de lung, povestiți-ne cum a început și cum a evoluat totul?

„Activitatea mea a început când fiica mea mai mare a împlinit 2 anișori. Pe atunci cream bentițe, pentru că îmi doream ceva unic, ceva ce i s-ar potrivi anume ei. Era doar un hobby, care îmi aducea plăcere. Mai apoi totul s-a dezvoltat pe etape, de la accesorii simple din material nu foarte scumpe, iar cu fiecare accesoriu îmi doream ceva mai mult, ajungând la un asortiment mai larg de accesorii, cu accesorii deosebite și unice”, își amintește meșterița.

Care este motivația zilnică care vă face să mergeți mai departe?

„De curând, lucrările mele au fost solicitate și în Europa și America, astfel am ajuns să cunosc și alte piețe. În general, crearea accesoriilor este un proces migălos care necesită foarte mult timp, putere și răbdare. Este un proces care te obosește, însă reprezintă un stimul, pe lângă plăcerea de la crearea a ceva nou. Emoțiile clienților, de asemenea, sunt o sursă de motivație, în special la finele zilei, când puterile sunt epuizate, primești mesajul unui client mulțumit și înțelegi că te ocupi cu ceea ce pe alții îi face fericiți”, povestește Elena.

Povestiți-ne despre noile modele de accesorii, de unde v-ați inspirat și pentru cine se potrivesc cel mai bine?

„Asortimentul accesoriilor mele este destul de vast însă mereu apar lucrări noi, influențate de trenduri, dar și de dorințele clientului. Deocamndată, lucrez la o colecție de accesorii pentru păr – elastice cu decor, bentițe, cercuri, agrafe – pe care le pot purta atât fetițele mici, cât și femeile, indiferent de vârstă, datorită asortării clasice a paletei de culori și a designului”, explică creatoarea.

Unde cel mai des găsiți inspirație pentru a crea ceva nou ?

„Inspirația mea sunt clienții și dorințele lor de a avea accesorii unice, de asemenea, prezentările de modă a designerilor renumiți. Dar, de cele mai deseori, văzând furnitura, culorile și formele ei, începi să-ți imaginezi ce ai putea crea, pe parcurs adăugând și alte elemente. Îmi place să fiu imprevizibilă în procesul de creație”, menționează tânăra mămică.

Care este cel mai preferat accesoriu de dvs, pe care mereu îl creați cu plăcere ?

„Toate sunt preferatele mele, dar cei mai preferați sunt cerceii. După părerea mea, ei sunt cel mai fin, dar cel mai puternic detaliu în ținuta unei femei. Ei pot să evidențieze grațiozitatea, să creeze o ținută îndrăzneață sau să ofere puțină nevinovăție, totul depinde de alegerea clientului”, adaugă creatoarea de bijuterii.

Printre atâția meșteri și creatori de bujuterii handmade, cum reușiți să vă deosebiți?

„Piața accesoriilor este supraîncărcată, însă împarte această piață, raportul preț și calitate. Poziția mea se menține la prețuri accesibile, calitate înaltă a lucrărilor și originalitate, iar mai departe este alegerea clinetului”, spune tânăra meșteriță.

Ce planuri sau realizări de viitor v-ați propus în legătură cu dezvoltarea liniei de accesorii?

„Plănuiesc să-mi extind linia de accesorii, să-mi întăresc poziția și să descopăr alte piețe”, a mai adăugat Elena.

Autor : Ignat Laura, stagiară.

Sursa foto: Facebook.com

Vezi și: „Vreau să mă remarc cu cât mai multe lucrări inedite și unice”. Povestea meșteriței Doinița Ciurea (Foto)