Dacă aveți poftă de o gustare sărată, dar vă abțineți deoarece opțiunile propuse de magazinele mari nu sunt deloc sănătoase, află că îți poți împlini pofta acasă. Prepară sărățele pe placul întregii familii.

Astăzi, fondatoarea brandului Flavorya, Valentina Buhna, vine cu o rețetă simplă de crackeri savuroși, cu ingrediente puține și fără aditivi nocivi.

„Dacă considerați până acum că fac crackeri doar din semințe germinate, să știți că și cuptorul e un foarte bun prieten al meu”, povestește Valentina pentru EA.md. Iată rețeta ei de Crackers classici cu ceapă, super delicioși.

Ingrediente:

 • 190 g de ceapă decojită
 • 100 g de ulei (alegeți un ulei fără miros, eu am pus ulei de cocos)
 • 280 g făină
 • 1,5 lingurițe sare (dar ajustați după gust).
 • 1 plic de praf de copt
 • semințe (opțional)

Preparare:

 1. După preferință se adaugă semințe. Eu am adăugat 100 g semințe de în și susan și puțin coriandru măcinat.
 2. Se decojește ceapa și împreună cu sarea și uleiul se face o pastă cu ajutorul unui robot de bucătărie.
 3. Compoziția se adaugă peste făina care este amestecată cu praful de copt. Tot aici se adaugă (după preferință) semințe sau condimentele preferate. Se amestecă până se încorporează bine ingredientele.
 4. Aluatul trebuie să fie moale, ușor de modelat, dar care nu se lipește de degete. Se întinde în fâșii de maxim 5 mm grosime, se taie în forme și mărimi potrivite, după care se așează în tava tapetată cu hârtie de copt.
 5. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 C nu mai mult de 15-17 minute, până se rumenesc ușor.

„Este o rețetă simplă, rapidă și care iese din prima. Este perfectă cu un sos, humus sau o gustare rapidă. La noi, o porție se termină până apune soarele”, mai dezvăluie Valentina Buhnă.

Poftă bună!

Aflați povestea ei: Valentinea Buhnă, tânăra care și-a construit din pasiunea culinară, o mică afacere delicioasă (Foto)