În această perioadă în care prevalează distanțarea socială, Fundația Hospice Angelus Moldova organizează evenimentul online „Crăciunul din mansardă” – un concert cald, în spiritul sărbătorilor de iarnă. Iată cine va cânta și cum poți contribui și tu pentru a ușura suferința bolnavilor cu maladii incurabile în faze terminale.

Interpreții Cristina Scarlat, Geta Burlacu, Olga Verbițchi, Ion Razza, Pasha Parfeni și trupa AKORD vor cânta piele voastre preferate, acompaniați la pian digital de Aurel Chirtoacă și la chitară de Serghei Vatavu. Evenimentul va fi moderat de Sergiu Beznițchi și va fi în transmisiune live pe Facebook.

„Scopul evenimentului este colectarea de fonduri pentru susținerea serviciilor de îngrijire paliativă pentru copiii și adulții loviți de durerea diagnosticului necruțător din Republica Moldova. Toate serviciile oferite sunt gratuite dar nu putem continua fără sprijin”, spun cei de la Hospice Angelus Moldova.

Maladiile incurabile și cancerul nu țin cont de context, tratamentele și durerea nu pot fi puse pe pauză, iar pacienții noștri au nevoie de sprijin și îngrijire de specialitate. Ultima perioadă ne-a arătat, din nefericire, efectele necruțătoare pe care le are virusul COVID-19 asupra pacienților oncologici sau cronici. Împreună putem aduce magia sărbătorilor de iarnă în sufletele copiilor și adulților cu diagnostic necruțător. Invităm publicul să ne fii alături în această frumoasă aventură de Crăciun. Fiecare donație este mai mult decât binevenită.

Anual, Fundația Hospice Angelus Moldova oferă servicii gratuite de îngrijiri paliative pentru circa 2500 de persoane. În 2017, a fost deschis unicul Hospice pediatric din R. Moldova – „Casa Angelus”. Aici, micuții cu boli amenințătoare de viață din întreaga țară sunt cazați și îngrijiți non-stop de personalul multidisciplinar al Centrului.

Concertul acustic „Crăciunul din mansardă” e despre momente calde, muzică bună, discuții de suflet și generozitate.