Indiferent de timp și anotimp femeile tind să arate bine, să-și mențină tenul curat, delicat și fără afecțiuni. De aceea, vremea de afară nu este un obstacol pentru a fi frumoase și îngrijite.

Toamna, iarna și primăvară reprezintă anotimpurile cele mai potrivite din an pentru a efectua tratamente dermatocosmetice, deoarece ca urmare a nivelului scăzut de raze UV pielea este mai puţin expusă riscului de pigmentare post inflamatorie pe timpul rece.

În această perioadă pielea noastră necesită mai multă atenție și îngrijire, deoarece fiind expusă  la frig, vânt și umiditate, au loc multe schimbări asupra pielii, astfel trebuie să avem grijă să hidratăm și hrănim tenul foarte bine. Tratamentele cosmetologice devin eficiente în a proteja bariera de protecţie a pielii, în special pe timpul rece.

O piele sanatoasă constă în îngrijirea zilnică a acesteia. Indiferent dacă am aplicat sau nu makeup este necesară demachierea zilnică. De asemenea se recomandă și folosirea scrub-ului o dată în săptămână.

Un moment foarte important în tratamentele cosmetologice este exfolierea tenului, ce constă în inalaturarea celulelor moarte de la suprafața pielii, astfel tratamentele faciale având un efect mai impecabil și de durată.

Practic, fiecare tratament și îngrjire în cabinetul unui cosmetolog, începe cu exfolierea tenului.

Curăţarea cu ultrasunete este una dintre cele mai frecvente proceduri utilizate în cosmetologie, datorită efectelor sale benefice demonstrate.

După o şedinţă de curăţare cu ultrasunete pielea îşi recapătă prospeţimea şi vitalitatea, devine mai moale, netedă, catifelată şi are o culoare mai uniformă. Datorită micromasajului, circulaţia sângelui la nivelul feţei este îmbunătăţită şi, astfel, este redus aspectul pufos al chipului. De asemenea, produsele utilizate în timpul procesului curăţă în profunzime tenul, iar vibraţiile cu ultrasunete declanşează regenerarea celulelor şi reduc ridurile fine şi de expresie, modelând armonios ovalul feţei.

Persoanele cu tenul gras, cu tendinţă acneică vor constata că pielea este mai mată, mai puţin lucioasă și mai puţin predispusă erupţiilor. Datorită efectelor antibacteriene şi exfoliante, sunt eliminate celulele moarte de la suprafaţa pielii, iritaţiile şi petele lăsate de acnee sunt ameliorate, iar porii sunt vizibil micşoraţi.

Un ten sănătos, luminos și revitalizant depinde foarte mult și de circulația sanguină.

Responsabilă de acest lucru este electrodermul, dizpozitivul care stimulează circuitul sanguin, netezește ridurile fine, cu efect antiseptic și de reglementare a funcționarii glandelor sebacee.

Tratamentul aplicat de electrodermul, este binevenit în orice perioada a anului, are proprietatea de a ucide virușii prezenți la suprafața pielii.

Dermapenul – un alt aparat comstologic benefic pentru orice tip de piele, îndeosebi tenul matur

Dermapenul este folosit pentru a întinde, ridica și întineri pielea. Este eficient în reducerea liniilor fine și a ridurilor, vergeturilor, cicatricelor chirurgicale și acneei. Fracționarea cu microace sau terapia prin inducția de colagen utilizează ace pentru a străpunge pielea într-un mod controlat și precis.

  • Este responsabil de reîntinerirea tenului, diminuează ridurile, conferă pielii elasticitate și suport
  • Diminuarea petelor de la nivelul fetei, cum ar fi melasma, sau modificări pigmentare postinflamatorii
  • Îmbunătățirea aspectului cicatricelor postacnee, dar și postoperatorii sau de altă natură,
  • tratamentul  acneei
  • Îmbunătățirea aspectului vergeturilor
  • Diminuarea cearcănelor

Timpul rece este favorabil pentru peeling-uri mecanice, enzimatice și chimice

Peelingul chimic este una din tehnicile non-chirurgicale prin care pot fi tratate într-un timp relativ scurt cele mai întâlnite imperfecţiuni ale tenului: hiper pigmentare că urmare a expunerii la soare, semnele lăsate de acnee şi ridurile fine.

Peelingurile chimice se încadrează în categoria procedurilor non-invazive. Acestea îndepărtează cu ajutorul unei substanţe chimice stratul superior de celule moarte a pielii şi stimulează regenerarea celulară, totul depinde de procentajul de acizi aplicat, există diverse tipuri de peelinguri, pe baza de acizi de frucți, lactic, mandelic,etc

Măștile alginate

Masca alginată este un remediu excelent pentru întinerirea, nutriția și hidratarea pielii. Efectele cosmetice după folosirea măștii se observă imediat: pielea devine mai elastică și mai proaspătă, se reduc inflamările, porozitatea. Măștile alginate se potrivesc pentru toate tipurile de ten: alginații saturează pielea uscată cu umiditate, pe cea matură o reîmprospătează, iar în cazul eliminării excesive de grăsimi, normalizează producția de sebum, au efect antiinflamator și sunt binevenite după curățarea facială, calmează tenul.

În general, cheia unui ten sanatos este îngrijirea zilnică a acestuia. Dacă nu vom avea grijă de el în condiții casnice, nu trebuie să avem așteptări prea mari de la un comstolog, estetician. Minunile nu se obțin peste noapte, ci cu puțin efort și dorință.

Un lucru important în menținerea tenului sănătos este că pe timpul nopții nu se recomandă aplicarea produselor pe piele, deoarece corpul se autoregenerează și nu are nevoie de subtanțe active pe parcursul nopții, la fel ca și noi, tenul are nevoie de odihnă. În perioada rece trebuie să consumăm cât mai multe lichide, să avem o alimentație bogată în vitamina A , E și în special D, vitamina soarelui, care ne lipsește în timpul iernii.

Autor: Diana Stan, cosmetologă

Vezi și: Diana Stan, de la colecționar de rujuri, la studii în biomedicină: „Alege să faci ceea ce-ți place cu adevărat și nu vei obosi niciodată”

Distribuie articolul: