Mama lui Alexei Navalnîi a primit trupul acestuia la opt zile după decesul opozantului rus. Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a familiei Navalnîi, Kira Iarmîș, printr-o postare pe X.

„Trupul lui Alexei a fost predat mamei sale. Mulțumiri sincere tuturor celor care au cerut acest lucru împreună cu noi”, a spus Iarmîș.

Potrivit ei, Liudmila, mama lui Alexei, se află încă în Salehard.

Înmormântarea este încă în așteptare. Nu știm dacă autoritățile vor interveni pentru a o desfășura așa cum își dorește familia și așa cum merită Alexei. Vă vom informa imediat ce vom avea vești”, a menționat Kira Iarmîș.

Pe 16 februarie, liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a decedat într-o închisoare din Siberia, unde își executa o pedeapsă de lungă durată. Anunțul a fost făcut de către Serviciul Federal Rus de Penitenciare. Într-un comunicat de presă, Serviciul Federal Rus de Penitenciare a explicat că Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare și a pierdut conștiența aproape imediat. Paramedicii prezenți au încercat să-l resusciteze, dar fără succes. Deținutul a fost declarat decedat.