Modificările hormonale și creșterea în greutate care însoțesc sarcina pot afecta foarte mult tonusul muscular. Să ai grijă de tine în această perioadă, să faci exerciții fizice, să urmezi o alimentație sănătoasă și să folosești produse cosmetice adecvate, este esențial nu doar pentru a-ți menține corpul ferm și tonifiat, ci și pentru a evita problemele postpartum precum căderea și vergeturile.

Beneficiile tonifierii musculare
Practicarea exercițiilor fizice are multe beneficii în timpul sarcinii: îmbunătățește starea cardiovasculară și musculară, contribuie la corectarea posturală și previne creșterea excesivă în greutate, ceea ce ajută la înfruntarea întregului proces de sarcină și naștere într-un mod mai sănătos. De asemenea, sportul îmbunătățește digestia, previne constipația, îmbunătățește tensiunea arterială și întărește mușchii canalului de naștere, reducând complicațiile și timpii de naștere. În acest sens, este deosebit de importantă tonifierea mușchilor care trec prin pelvis, adică atât diafragma pelvină și urogenitală, cât și mușchii paravertebrali și abdominali.

La nivel psihologic, oferă și mari avantaje, deoarece ține mintea ocupată, reduce anxietatea, îmbunătățeste calitatea somnului, reduce șansele de a suferi de depresie și creeaza obiceiuri sănătoase de viață.

Instrucțiuni pentru a face acest lucru corect
Pentru a obține beneficii maxime și a evita problemele, trebuie respectate o serie de reguli atunci când vine vorba de tonifierea corpului în timpul sarcinii:

  • Antrenamentul trebuie să fie moderat, asigurându-vă că ritmul cardiac nu depășește 75% din ritmul cardiac maxim al femeii. Cele mai recomandate exerciții sunt yoga și pilates, care combină întinderea și relaxarea.
  • Evitați exercițiile de mare intensitate, cu mișcări bruște sau de contact, precum pompa de corp, spinning sau artele marțiale.
  • Controlează-ți respirația în timp ce faci exercițiul.
  • Purtați îmbrăcăminte adecvată care să nu asuprească și să permită pielii să transpira.
  • Nu te suprasolicita și odihnește-te ori de câte ori este nevoie.
  • Evitați atât supraîncălzirea, cât și răcirea corpului, antrenându-vă în locuri care au temperatură și ventilație adecvate.
  • Oferă-ți masaje anti-slăbire, care îmbunătățesc circulația sanguină și limfatică și, odată cu aceasta, și oxigenarea țesuturilor.

Alimentația corectă este cheia
Alimentația corectă este esențială pentru a avea energie și, în plus, pentru a hrăni pielea din interior. Cel mai important este sa urmezi o alimentație echilibrată, cu alimente care ajuta organismul să producă colagen și elastina, cele două proteine ​​responsabile de conferire a elasticității și fermității pielii, evitând apariția lăsării. Printre acestea se numără cele care furnizează vitaminele E, C, B și A; minerale precum zincul, proteinele sănătoase și acizii grași esențiali.

Într-o lume ideală, o dietă echilibrată ar trebui să ofere toți nutrienții necesari. Cu toate acestea, chiar și cei care mănâncă sănătos pot avea deficiențe de vitamine și minerale. Cu excepția cazului în care consumați o dietă organică în proporții ideale, sunt șanse că trebuie să luați suplimente pentru a furniza organismului nutrienți vitali.

Este esențial să bei multe lichide pentru hidratarea pielii. Pielea deshidratată tinde la flaciditate, deoarece apa este esențială în reînnoirea celulară. Bea nu numai pe parcursul zilei, ci și în timpul și după antrenament.

Produse de fermitate bine folosite
Există produse de tonifiere care ajută la menținerea fermității pielii. Este cazul Balsamului de corp Lifting & Firming Caudalie Vinosculpt, un produs realizat cu ingrediente de origine naturala, potrivit in timpul sarcinii, care trateaza cele patru zone cheie ale corpului: brate, bust, burta si fese, facandu-le vizibil mai ferm.

Important este să aplici aceste produse în mod corespunzător și să le folosești în mod constant, cel puțin de două ori pe zi în fiecare zi.