Violonistul Corneliu Botgros dezvăluie pentru prima dată despre boala cu care se confruntă începând din 2016. “În ziua în care am aflat, parcă mi s-a tras o linie,” mărturisește artistul într-un podcast pentru „VIPmagazin”

„Nu am vorbit despre diabet niciodată nicăieri, dar asta te face să schimbi prioritățile în viață, dieta, totul se schimbă radical”, spune Corneliu Botgros.

„Cel puțin de patru ani îl aveam deja”

„Prima dată am aflat despre diabet în 2016, dar din spusele medicilor că cel puțin de patru ani îl aveam deja, cred că de prin 2010-2011 îl aveam, dar l-am depistat mult mai târziu”, mărturisește violonistul.

Simptomele vechi dispar, apar altele noi și tot așa”, a spus acesta.

„Cel mai greu este să țin dieta”

„Când mergi la nunți, mai ales la Nord, este cel mai greu să ții această dietă strictă. Cu atâtea bunătățuri pe masă, zici că e muzeu cu 4-5 feluri de torturi și tocmai ceea ce-mi place mie cel mai mult, dulcele. Foarte rar, poate o dată în săptămână, îmi permit să mănânc o înghețată sau ecler, pe care îl ador. Făinoasele trebuie excluse, tot ce este gustos este interzis”.

În ziua în care am aflat că am diabet, aveam și o nuntă la Edineț. Am aflat, m-am întristat, am urcat la volan și am plecat. Ajuns pe loc acolo erau muzicanții deja veniți și era și regretatul trompetist Simion Tîrșu. Când m-a văzut că eram așa un pic deprimat, m-a întrebat ce am pățit, iar eu i-am dat vestea. El deja de 30 de ani suferea de diabet și mi-a spus să stau liniștit că nu-i nimic grav și că el îmi va spune ce am voie să mănânc de pe masă. Ne-am așezat la masă și el îmi spunea: Uite asta nu se poate, asta tot nu, asta nu-i voie. Mai pe scurt nimic și era o sticlă de țuică de casă și el spun: O, asta se poate”, își amintește Corneliu Botgos cu zâmbetul pe buze.

Acasă gătește soția mea și ea este cea care are grijă de dieta mea”, spune Corneliu Botgros.

Distribuie articolul: