După multe detalii care ne-au intrigat, Corina Bezdîga-Verlot lansează romanul Pariu – un roman cu mult romantism și cu multe aspecte practice și emoționale ale vieții. Am descusut-o pe tânăra scriitoare despre momentele intrigante și surprinzătoare ale romanului. Iar frumoasa Doina Stratan, cea de pe coperta romanului, ne-a dezvăluit prin ce îi este aproape firul narativ al povestirii.

Pură imaginație

„Cred că în primul rând mi-am propus ca acest român să fie unul care să nu aibă legătură cu viața mea privată, să fie pură imaginație, o poveste gândită pas cu pas, care să fascineze prin întâmplări surprinzătoare, care să contureze eori cu caractere diferite, dar de la care să rămâi cu câte o lecție. Mi-am propus să scot în vizor problemele nevăzute ale unei femei, cele pe care nu le spune nimănui și, de multe ori, nu cere ajutor pentru ele Pentru că ajutorul ar trebui să vină din partea unui psiholog, iar asta ne sperie. Am vrut să arăt pas cu pas cum o femeie care are divesre probleme emoționale le poate rezolva cu puțină răbdare și deschidere, ca mai apoi, viața ei să capete și nuanțe mai colore”, spune Corina Bezdîga-Verlot pentru EA.md.

Corina Bezdîga-Verlot, scriitoare

Dincolo de romantism

„Cred că fiecare autor speră că lucrarea lui să fie primită cât mai bine, să aibă parte de cele mai bune recenzii și să ajute într-un fel cititorul. Romanul meu, dincolo de romantism, conține și foarte multe accente practice ale vieții, informații despre anumite orașe și locații ale acestora, cât și discuțiile aprofundate cu terapeuta Monica Borș, un doctor în psihologie din București. Aceste aspecte și altele pe care va las să le descoperiți sunt cele care cred că vor face cartea mea nu numai interesantă ci și utilă”, este de părere autoarea romanului „Pariu”.

Sentimente de care fugim

„Vreau să transmit cu intensitatea acele emoții care sunt conturate în paginile romanului. Și acolo sunt multe. Cele mai multe dintre ele sunt sentimente de care fugim sau ne ascundem, crezând că așa le vom depăși: singurătatea, nesiguranța, frica, așteptarea, durerea pierderii persoanelor dragi, închiderea în sine și evitarea recunoașterii adevărului, apoi dragostea și recunoașterea, tratarea pas cu pas și drumul către o viață normală”, ne mai spune Corina Bezdîga-Verlot.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Disponibil la @pronoi_librarie_online 📚

O postare distribuită de 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗻𝗮 𝗕𝗲𝘇𝗱𝗶𝗴𝗮-𝗩𝗲𝗿𝗹𝗼𝘁 (@corinabezdigaverlot) pe

Valabile oricărei femei

„Nu rezonez neaparat cu povestea romanului pentru că acolo este un traseu diferit conturat față de cel al vieții mele, dar Corina mi-a explicat alegerea ei în privința apariției mele pe copertă. Fizic am multe asemănări cu eroina și desigur unele sentimente, situații și aspecte pe care ea le trăiește, cred că le poate simți pe pielea ei orice femeie. Eroina, Anastasia, este o femeie frumoasă, deșteaptă, delicată, femeie care apreciază valorile unei relații și, din prisma asta, cred ca orice femeie se poate regăsi în acest roman. La fel, Anastasia trece prin perioade dificile care necesita ajutor din exterior, interventia unei persoane specializate, care ar ajuta-o sa depășească momentele dificile. Cred că fiecare femeie are uneori stări inexplicabile, imprecise, căci din păcate, viața e construită și din astfel de trăiri”, declară pentru EA.md Doina Stratan, imaginea de copertă a cărții „Pariu”.

Corina Bezdîga-Verlot, alături de Doina Stratan

S-au format cu cărțile ei

Tânăra autoare, Corina Bezdîga-Verlot, poetă și prozatoare, cunoscută deja de cititorul român, inspiră multă încredere. Cititorii cărților ei sunt de toate vârstele, de o înaltă ținută intelectuală și datorită faptului ca formarea lor e și rodul întâlnirii cu cartea Corinei. Spun această afirmație referindu-mă la tematica operei autoarei. Inspirate din contextul sacru al iubirii, din mitul creației, motivând contextul credinței ca esențe ale existenței umane, cărțile Corinei Bezdîga-Verlot se pot încadra în contextul literaturii contemporane. Discursul literar spre care se îndreaptă autoarea relevă aspectul actualității, or modernitatea are nevoie de viața lungă”, precizează Silvia Strătilă, editora cărții.

Distribuie articolul: