Este lucru știut că una dintre cele mai grele perioade pentru proaspeții părinți sunt cele ale colicilor. Nopți albe, zile în care apuci să dormi unde poți și cât timp poți, plus multe multe plânsete! Bloggerița Anna Smolnițchi, care a devenit mamă pentru a treia oară (are un băiețel minune!), se confruntă, actualmente, cu colicile celui micuț.

Astfel, bloggerița a descoperit o metodă prin care ușurează copilului durerile de burtică și a decis să se împartă și cu urmăritorii ei de pe Instagram.

„Important‼️ Pentru părinții cu nopți albe din cauza gazelor și durerilor de burtica pe care le au nou-născuții/bebelușii.

Băiețelul nostru a dat primele semne, că îl deranjează burtica, a doua zi după naștere. Nu îmi venea să cred!!!! Am rămas fără “luna de miere” 🍯???? Mă întrebam eu. Cu fetițele noastre vreo două săptămâni a fost liniște.

În fine, împart cu bucurie ceea ce am descoperit grație celui de al doilea copil, o tehnică ce nu da greș.

Imediat ce bebelușul începe a trage spre corp picioarele sau se face roșu ca racul, scâncește sau… plânge… îl iau cu mine in baie la lavoar sau la un copăcel (dacă suntem afară), îl întorc cu spatele, îi îndoi genunchii și încep să apăs burtica în zona intestinelor (pe lateral), apoi pe centru…apăs ușurel, până pot apăsa tare, fără să îi creez deranj (ca în a doua imagine, doar ca fără scutec).

Copilul imediat se relaxează.

Eu sunt storcătorul de gaze și caca în familia noastră, and I am proud of it!

Nu îi dăm medicamente, nimic. Sper să va prindă bine și vouă, că să aveți nopți liniștite”.

Această tehnică oferită de Anna o puteți încerca chiar din primele zile, atunci când vedeți că pe copilul dumnevoastră îl deranjează burtica.

Citește și: Bloggerița Anna Smolnițchi, despre recuperarea post-partum: „nu e o idee bună să porți corset” (Video)

Foto: Instagram/ Anna Smolnitchi