Numărul elevilor și a cadrelor didactice infectați cu Covid-19 este în continuă creștere, iar din acest motiv tot mai multe clase și chiar școli întregi revin la studiile de la distanță, care, știm cu toții, nu sunt deloc ușoare nici pentru elevi și nici pentru părinții lor. Cum să le creezi condiții confortabilă acestora, ca lucrurile să devină mai puțin tensionate? 5 trucuri relatate de clickpentrufemei.ro.

Menţine o relaţie strânsă cu profesorii

Pe cât posibil, caută să contactezi şi să păstrezi o comunicare bună cu acea persoană cu care copilul tău interacţionează în mod regulat la şcoală, mai ales cu aceia pe care-i observi că îşi doresc ca elevii să aibă succes şi să înveţe cu adevărat. Este deosebit de important mai ales pentru părinţii copiilor cu diferenţe de învăţare şi dizabilităţi să păstreze liniile de comunicare deschise de la început. Părinţii ar trebui să se familiarizeze cu planul individualizat de educaţie al copilului lor şi să fie pregătiţi şi pentru şcoala de la distanţă, dacă este necesar.

Găseşte-i un loc unde se poate concentra

Pentru o şansă mai mare de reuşită, zilele ar trebui structurate ca şi cum ar fi la şcoală. Pentru copiii care învaţă mai mult vizual, scrie programul zilnic pe un calendar sau pe o foaie de hârtie. Apoi, amenajează un loc în care să poată lucra în fiecare zi fără distrageri de niciun fel. Dacă este posibil, cumpără o imprimantă ieftină, astfel încât copiii să poată avea parte de toate fişele necesare.

Ajută-i să găsească cel mai bun mod de învăţare

Încearcă să ali care este modul în care copilul tău învaţă cel mai bine, indiferent dacă este vizual, auditiv sau prin experienţă. Aşadar, dacă este vizual, ajută-l să identifice informaţiile importante, să observe ilustraţii, să scrie ceea ce trebuie reţinut. Dacă învaţă prin experienţă, ai putea folosi zaruri pentru a-i ajuta cu matematica, un experiment ştiinţific sau diverse obiecte din care să facă litere, numere şi forme. Dacă au probleme cu concentrarea, permite-le să facă pauze sau să încerce activităţi mai distractive.

Petreceţi timp împreună şi vorbiţi sau jucaţi-vă

Este greu să găseşti timp pentru a sta efectiv de vorbă cu copilul tău,însă este necesar pentru a vă apropia mai mult. Pandemia ar putea avea un impact semnificativ asupra copiilor în general, dar mai ales asupra celor cu tulburări de spectru autist, care au un risc mai mare de anxietate. În orice caz, copiii tind să devină în această perioadă mai agitaţi, mai irascibili, mai temători, mai lipsiţi de energie sau pot pierde pofta de mâncare. O reconectare cu ei se face foarte uşor prin joc şi prin petrecerea timpului liber împreună. Permite-i să se exteriorizeze şi prin plâns dacă este nevoie şi arată-i că îl asculţi şi îl înţelegi.

Organizează-i ieşiri cu prietenii apropiaţi

Copiii învaţă de la alţi copii, de aceea este indicat să ieşiţi într-un loc sigur cu 1-2 prieteni apropiaţi. Îi va ajuta la îmbunătăţirea rezolvării problemelor, gândirii critice şi abilităţilor de comunicare. Va avea pe cineva cu care să se eliberez, ceea ce este important pentru sănătatea lor mentală. A le permite copiilor să-şi vadă prietenii într-un mod sigur îi va ajuta să simtă că nu sunt atât de singuri. Riscul de a contracta coronavirusul este relativ scăzut atâta timp cât sunteţi în aer liber şi la o oarecare distanţă unii de alţii.

Sursa: clickpentrufemei.ro