Un amalgam de reguli, scenete din diverse poveşti, sfaturi şi multe cântece au prezentat elevii claselor a II-a şi a III-a de la liceul „Mihai Viteazul” din capitală în cadrul campaniei „Copii respectă bunele maniere”.


Profesori, părinţi, colegi de aceeaşi vârstă, dar şi juriul format din reprezentanţi ai Direcţiei Educaţie, Centrul ABeZe, presă şi liceu au rămas uimiţi de momentele artistice care au bifat fiecare detaliu din cadrul mai multor reguli de bune maniere, atât pe stradă, cât şi în societate sau la şcoală. „Respectarea regulilor de bune maniere ne face viaţa mai uşoară”, „Politeţea îţi va alunga tristeţea”, „Viaţa e frumoasă cu cei 7 ani de-acasă”, „Cine e manierat, este foarte respectat, de colegi și de părinți, învățători, diriginți” – sunt doar unele dintre cele mai populare replici pe care le-au spus elevii.


„Copiii respectă bunele maniere – o campanie de informare binevenită pentru elevi și părinți. O temă actuală a societății, iar școala fiind o oglindă a comunității. E benefică forma de realizare a promovării bunelor maniere, mic spectacol, și criteriile de jurizare. Vă mulțumim pentru posibilitatea de a participa în această campanie”, a menționat directorul adjunct Gaburea-Graur Maria.

Prezentă la eveniment, Elena Vorotneac, șef secția Informare și Relații cu Comunitatea a menționat:

„Este impresionant cum le-a reușit micilor actori să-și convingă semenii să respecte bunele maniere, transpunându-se în diverse personaje din povești, snoave, schițe. Pe mine m-a marcat ingeniozitatea de a aborda în timp limitat diferite probleme cu care se confruntă societatea la capitolul educație și valori. Evident, în spatele scenei atât de bogate și pline de talent, umor și înțelepciune, stau învățătorii și părinții. Astfel, grație strânsei colaborări dintre școală-copil-părinți în scena de la liceul „Mihai Viteazul” am admirat cu drag adevărate bijuterii cultural-artistice”.


Directorul Centrului ”ABeZe”, Dorina Arsene, s-a arătat mulțumită că ideea proiectului este tot mai apreciată printre rândurile elevilor, dar şi a învăţătorilor, cei care muncesc enorm pentru a reda importanţa acestor reguli vitale, într-un timp record.

„Din momentul în care se dă startul concursului şi până privim spectacolul sunt în jur de 3 săptămâni, astfel mulţumim învăţătorilor care gândesc şi trăiesc alături de noi aceste idei. Credem cu tărie că fiecare regulă de bune maniere atunci când este spusă într-un mod inedit este mai uşor de reţinut, iar copiii reacţionează mult mai uşor pentru că nu i se impune nimic, dar i se explică ce, cum, de ce”.


Amintim, că Centrul de dezvoltare personală ”ABeZe în colaborare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău organizează campania de informare „Copiii respectă bunele maniere”, ediția a II-a, unde sunt implicate 4 licee.

Vezi și: Copiii respectă bunele maniere – o campanie care vine să educe și să inspire

Distribuie articolul: