Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău și Centrul de dezvoltare personală ”ABeZe” organizează în perioada 27 octombrie - 29 noiembrie campania de informare „Copiii respectă bunele maniere”, ediția a II-a.

Scopul campaniei este de a promova respectarea regulilor de bune maniere în rândurile copiilor. Astfel, în 4 licee din capitală se vor desfășura activități ce presupun familiarizarea copiilor cu necesitatea respectării anumitor reguli de comportament. De asemenea, elevi din clasele primare au pregătit câte un spectacol în baza unei teme ce presupune respectarea regulilor de bune maniere, care aduce publicului un mesaj deștept, cu o morală, iar un juriu îi va aprecia după anumite criterii bine stabilite.

„Respectarea Codului bunelor maniere este o carte de vizită a personalității fiecăruia dintre noi. Este bine ca tinerii să însușească aceste cunoștințe și deprinderi cât mai devreme, încă din copilărie. Într-o societate care se vrea modernă, prosperă trebuie să se pună un deosebit accent pe educație. Iar comportamentul fiecăruia dintre noi determină mediul în care trăim. Implicarea în această campanie de informare a DGETS este pentru a sublinia încă odată importanța învățării manierelor elegante ce influențează modul în care orice copil își formează felul de a fi, de a conversa, de a se comporta cu părinții, educatorii, profesorii, etc.”, a declarat Alexandru Fleaș, șef interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

„Prin demararea acestei campanii ne dorim ca fiecare copil să deprindă regulile de comportament manierat, să fie mai atenți cu cei din jur, în mod special cu semenii lor. Elevii petrec cea mai mare parte a timpului la școală, or asta presupune un anumit comportament, iar noi, cei de la Centrul „ABeZe” avem menirea de a transmite anumite învățăminte copiilor. Ne dorim o societate mai manierată, mai atentă la comportamentul și la maniera de a comunica, pentru că doar așa vom forma niște personalități notorii”, a menționat Dorina Arsene, directorul Centrului de dezvoltare personală „ABeZe”.

Anul acesta, activitatea se va desfășura în Liceele Teoretice: „Alexandru Ioan Cuza”, „Mihai Viteazul”, LLMTI „Socrate”, „Principesa Natalia Dadiani”.

Evenimentul de deschidere va avea loc mâine, 15 noiembrie la liceul „Socrate”.