Platon și Uliana sunt soră și frate...gemeni. Ambii au 6 anișori. Un an în urmă au decis că gadgeturile sunt o pierdere de timp...

Uliana, 6 anișori: „Calculatorul și telefonul nu sunt utile, căci pot strica vederea.”

Așa că au venit pe câmpul de tenis.

Uliana, 6 anișori: „Îmi place tenisul deoarece face mâinile puternice. În plus, ocupă mult timp și este interesant. Tata când era mic, de asemenea juca tenis, așa că ne-a transmis pasiunea prin moștenire.”

Platon, 6 anișori:Eu joc tenis, deoarece pot fi rapid, puternic și isteț. M-am simțit un mare tenisman.”

Anume asta își propune Academia de Tenis pentru Copii, să crească adevărați campioni, dar și să îi molipsească pe cei mici de pofta pentru sport, mișcare, respectiv viață. De aceea, îi invită pe copii încă de mititiei pe câmp. Cei mai mici elevi au doar 4 anișori.

Mircea Țîra, manager al Academiei de Tenis: „Formăm grupe de copii de la 4 până la 16 ani , în așa fel încât aceștia să devină campioni, să ne reprezinte țara la nivel internațional. Tenisul e un sport fain, accesibil, permite ca țara să dezvolte persoane care gândesc strategic, implică partea fizică, cât și cea de gândire. Iar asta e influențată de antrenorii ăștia. Se implică ca și consilieri, îl ajută pe copil să crească cu o viziune clară în viață. Antrenorul de cele mai multe ori aduce copilul la antrenament de-acasă. Cu el se vorbește în rusă, română și engleză.”

Unul dintre antrenorii copiilor nu este nimeni altul decât Eugen Macarov, omul care l-a antrenat și pe Radu Albot- sportivul cunoscut astăzi ca cel mai bun tenisman moldovean.

Eugen Macarov, antrenor: „Întâi de toate, părinții trebuie să se gândească la sănătatea copilului, abia după care la o carieră de sportiv, stea. Trebuie să se gândească la sănătate, dezvoltare, cultură sportivă care astăzi lipsește din cauza calculatoarelor. Oamenii duc un mod de viață sedentar, de aici și problemele de sănătate sau kilograme în plus. La 14-16 ani, părinții și copiii pot lua deja în calcul dacă vor face tenis profesionist sau vor juca din plăcere, pentru sine.”

Copiii vin la academie de 3 ori pe săptămână, ceea ce înseamnă că se antrenează 11 ore pe lună. Clubul de tenis din sectorul Sculeanca al capitalei intenționează să organizeze campionate naționale și internaționale pentru copii. Dincolo de competiție, așa cum a zis-o și antrenorul, în capul mesei trebuie să stea sănătatea. Tenisul o garantează!