Educația semnifică multă răbdare și implicare, încă din fragedă copilărie, iar ritmul alert în care trăim scurtează din ce în ce mai mult posibilitatea părinților de a petrece mai mult timp de calitate cu cei mici. Acest lucru semnifică doar un singur fapt: în scenă apar pedagogii instituțiilor preșcolare. Pe umerii lor stă o responsabilitate enormă, o responsabilitate care cere eforturi imense, zi de zi. Despre experiența Antoninei Bejenaru, mămica lui David, cu grădinița – creșă privată Butterfly Mary ne spune chiar ea în rândurile ce urmează:

„David a stat acasă pînă la 8 luni, așa am simțit eu că e mai bine pentru el și pentru noi, să primească atenție unu la unu, să beneficieze de grija și de timpul meu, să crească în mediul lui, să învețe mai degrabă de la mine, să socializeze zilnic în parc câte două ore, să își aleagă singur activitățile și jocurile în care să se implice. Sigur, am și putut face asta, dat fiind că jobul meu se poate face și de-acasă. Mai greu, cu nesomn, cu scris pe apucate și întâlniri cu copilul după mine, dar eu mi-am găsit ritmul și echilibrul așa și nu mi-a fost foarte greu.
Cînd avea David 9 luni am început să caut activități și Creșa potrivită pentru noi.

După ce am urmărit ce se petrece în tot felul de sisteme educaționale, am citit despre nevoile copiilor de vîrsta lui și am mai discutat și cu soțul despre diverse aspecte, și mai ales cunoscându-ne bine copilul care are nevoie de socializare, dar și noi să încadrăm în munca de la birou, am pornit să caut opțiuni. Dar prea multe nu sunt și nu aveam siguranța decât în creșa ButterflyMary care să îndeplinească simultan cât mai multe dintre condițiile de mai jos:

– să aibă meniu sănătos fără zahăr tos
– să aibă educatori calzi, blânzi
– să fie aproape de zona Centru (max. 10 minute cu trafic)
– să aibă curte și copiii să stea mult afară, inclusiv iarna
– să aibă camere
– să nu aibă scări periculoase de urcat și coborât
– să nu aibă mulți copii înscriși (eram dispusă să accept un raport de maximum 10-12 în grupa)
– să aibă asistentă medicală non-stop
– să aibă camere luminoase, aerisit, lampi bactericide
– să nu aibă reputație proastă pe internet (scandaluri cu copii certați, agresați, boli infecțioase repetate etc)

Ce voiam de fapt să vă spun e să vă așteptați la acestea că e posibil să le aibă pe toate. Am ales sa îl las la o creșă cu camere, dar uite că nici măcar o dată în lunile astea de când merge la cresa nu am regretat că nu am avut mult timp sa mă pot uita pe camere să văd ce face. Am încredere în educatori, în el, îl vad entuziasmat când îl iau, este vesel și dimineața abia așteaptă să-l duc la creșă.

Despre ce cred eu că putem face pentru o acomodare ușoară la intrarea în colectivitate care a durat 5 zile consecutive cu grijă și discuții cum putem să ne acomodăm cu blândețe. Deocamdată, asta: am gasit locul perfect, acesta este o a doua acasă. Creșa trebuie să fie sigură, prietenoasă, curată.”

Nimic nu demonstrează mai bine profesionalismul unei instituții preșcolare decât copii care radiază de fericire, zi de zi. În grădinița – creșă Butterfly Mary (cu primirea copiilor de la 9 luni) cei mici se bucură de atenție sporită, de o îngrijire aleasă și sunt în deplină siguranță.

Butterfly Mary – grădinița oamenilor mari!

Distribuie articolul: