Elevii din familii vulnerabile ar putea primi din partea statului câte un calculator sau o tabletă, astfel încât să beneficieze de dreptul la studii în regim online. O inițiativă în acest sens aparține consilierilor municipali ai fracțiunii PAS. Potrivit lor, aproximativ 1.000 de elevi din Chișinău nu dispun de mijloacele necesare și nu au participat în procesul de educație la distanță. 

Astfel, consilierii propun revizuirea bugetului municipal pentru alocarea banilor necesari, astfel încât toți elevii din familii social vulnerabile să fie dotați cu tablete. Acestea ar urma să fie returnate la finalul anilor de studii.

„Sistarea procesului de învățământ și trecerea treptată a procesului de educație în regim online a evidențiat că nu toți elevii au putut participa la procesul de educație online din simplu motiv că nu au posibilități tehnice. În jur de 1.000 de elevi nu au participat în procesul de educație de la distanță. Dreptul la învățământ trebuie asigurat indiferent de vârstă, gen sau posibilități de a procura utilajul. O soluție ar fi procurarea tabletelor și distribuirea lor în rândul elevilor care nu dispun de posibilități tehnice. Tabletele, la finalul ciclului liceal, vor trebui returnate”, a declarat consilierul municipal PAS, Dumitru Ivanov.

Astfel, în scurt timpul, fracțiunea PAS va veni cu proiectul de decizie pentru a fi examinat și votat în cadrul  Consiliului Municipal.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: