„Autoritățile luptă nu cu pandemia, dar luptă cu copiii și contra educației” – aceasta este principala concluzie a membrilor AO „Părinți Solidari”, care trag un semn de alarmă asupra aplicării învățământului online. Părinții susțin că acest model este aplicat ineficient și se poate lăsa cu consecințe asupra dezvoltării fizice și intelectuale a copiilor. AO „Părinți Solidari” solicită autorităților să revadă măsurile restrictive și propun soluții.

Reprezentanții AO „Părinți Solidari” semnalează asupra faptului că sistemul de învățământ online a fost propus de Ministerul Educație ca un model care trebuie aplicat în cazuri excepționale.

„La noi în țară, chiar dacă avem declarată stare de urgență, nu avem caz de urgență. Avem localuri, magazine și piețe deschise, transport arhiplin. Părintele cu copilul poate merge la magazin, la sala de sport sau oriunde în altă parte, dar la școală- loc vital pentru dezvoltare intelectuală a copiilor, nu au acces”, subliniază directorul executiv al AO „Părinții Solidari” Ala Revenco.

Vezi declarațiile acestora în conferința de presă organizată astăzi, 14 aprilie 2021

Video: Realitatea.md