Ieri, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, Special Olympics Moldova și Federația Moldovenească de Fotbal, în colaborare cu Asociația Obștească Sunshine, au organizat o adevărată sărbătoare pentru 50 de familii cu copii cu cerințe educaționale speciale. La evenimentul de la Complexul Sportiv “Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu au participat peste 100 de persoane.

Timp de o oră, copiii alături de părinții lor, îndrumați de antrenorii Special Olympics Moldova, au participat la diferite sesiuni practice și activități distractive, cu elemente din fotbal. La final, fiecare familie a primit mai multe cadouri.

La eveniment au participat președintele Special Olympics Moldova, Alexandra Danilenco, președintele Sunshine, Ala Burlaca, Anatolie Cojocari și Cristina Braga, manageri proiecte Grassroots FMF.

„Este foarte important pentru persoanele cu necesități speciale și îndeosebi pentru persoanele cu sindromul Down să facă sport, fiindcă sportul este sănătate. Deci, făcând mișcări și exerciții se dezvoltă motorica grosieră, motorica fină și întregul organism”, a spus Ala Burlaca, directoarea Asociației Obștești Sunshine.

Ulterior, 11 familii, care au format selecționata de fotbal a persoanelor cu dizabilități din R. Moldova, s-au deplasat la Vadul lui Vodă, unde, pentru prima în istorie, timp de 2 zile, se va desfășura un cantonament în vederea pregătirii pentru competițiile internaționale. Lecțiile teoretice și practice sunt desfășurate de antrenorii Anatolie Cojocari și Dinu Carp.