Conversația telefonică a unui soldat rus cu mama sa a fost distribuită practic peste tot în presă. Potrivit Digi24, Serviciul ucrainean de informații au fost cei care au prezentat stenogramele și înregistrarea unei conversații la telefon dintre un soldat rus în Ucraina și mama lui. Tânărul, aflat în așa-numita Republică Populară Donețk, i-a relatat greutățile prin care trece, atât fizic, dar mai ales moral. 

Trei dintre colegii săi au fost duși la spitale de psihiatrie, îi mărturisește soldatul rus mamei, în conversația presărată cu foarte multe înjurături.

– Alo!

– Alo! Salut! Cum ești acolo, iepuraș?

– Cum să fie, rău!

– Ce?

– Deja suntem minus 11.

– Gata, ai grijă de tine, iepuraș, mă auzi?

– Bine, dar cum să mă apăr? Uite, de curând cineva a tras în vesta antiglonț. Nu mai este bună. Mă auzi?

– Da, iepuraș, te aud.

– Sunt în șoc. Credeam că am murit, că s-a terminat. Au ajuns cioburi în burtă. Am verificat, văd că nu am răni. (…) La noi bat câmpii fără oprire și fără limite. M-am săturat. Poți pur și simplu să înnebunești. Poți să-ți ieși din minți aici. Băieții înnebunesc. Deja trei au fost trimiși în spitale de psihiatrie.

Aceasta este conversația tradusă dintre militarul rus și mama sa.

Sursa: Digi24

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: